2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Ki gondolta volna, hogy ebből készült a Ted Lasso

A reklámosoknak ismerős lehet a Ted Lasso név. 2012-ben az NBC egy kreatív, nagyon vicces reklámfilm-sorozattal promózta a Premier League meccseit, azaz ekkor kezdték el adásba tenni az európai labdarúgás egyik legerősebb bajnokságának mérkőzéseit. Igen, az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a labdarúgás egyet jelent az amerikai focival: azzal, ahol bukósisakban rohangál összevissza egy rakás ember, hogy a végén mindenki a tojás formájú labdára ugorjon és kicsi a rakást játsszon, amíg a bíró szét nem szedi őket.

Na, pontosan így mutatta be az európai labdarúgást is az NBC az amerikai lakosságnak a kitalált Ted Lasso segítségével.

Hirdetés

Ted Lasso, az amerikaifoci-edző a Tottenham Hotspurhöz igazol edzőnek. Természetesen felkészületlenül. Számára a szerelés az, amikor valakinek nekifutva és ráugorva elsodorjuk az ellenfelet, a labdakezelés meg az, amikor szó szerint kézzel fogjuk meg és szaladunk vele. A humor forrása, hogy mindez már munka közben, vagy éppen a sajtótájékoztatón derül ki. Például az, hogy négy negyed helyett két félidő van, rájátszás nincs, viszont döntetlen és a bajnokságból kiesés is van, és még hosszan sorolhatnánk.

Élmény végignézni mind a négy percét az első filmnek, azt a részt pedig külön, amikor Lasso gyakorolja, hogyan kell kezezés nélkül elvégezni egy-egy hétköznapi alapfeladatot. A dialektális különbségek is nagyon viccesek, főleg a Tottenham Hotspur amerikai ejtése, de a „wanker” szónak egy amerikai számára nincs sok értelme. Az angolban viszont rendkívül lealázó (legviccesebb magyarítása a ‘reiszmanfréd’).

Miután elég jól teljesített a reklámfilm (csak a Youtube-on 15 millió feletti a nézettsége), a Premiere League következő szezonjában ott folytatták a reklám történetét, ahol az előzőt abbahagyták. Miután Lassót kidobták a Spurstől, visszatért az Államokba, ahol fociszakértőként szerepel a tévében, valamint egy középiskolás női […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/03/ted-lasso-mozi-sorozat-reklam-apple-tv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Táncra perdültünk a moziban, annyira Király lett az új Elvis-film

A Királyról, Elvis Presleyről valószínűleg még az is hallott, aki élete nagy részét egy lakatlan …