2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Juszt is Porgyt énekelnek az Operában

Pályafutása során Sir Willard White a világ szinte minden jelentős operaházában és koncertszínpadán megfordult már. A jamaikai születésű művész, aki az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb operasztár, rendszeres fellépője a londoni Királyi Opera, az Angol Nemzeti Opera, a New York-i Metropolitan Opera, a San Franciscó-i Opera előadásainak, Los Angeles, Berlin, Párizs, München, Hamburg, Amszterdam, Brüsszel, Madrid operaházainak, de a Glyndebourne-i, az Aix-en-Provence-i és a Salzburgi Fesztiválnak is visszatérő vendége. Hangfajának csaknem minden szerepét elénekelte az alaprepertoártól a kuriózumokig.

Rasszizmustól mentes feltételek 

A világhírű előadó május 1-jén és 4-én az Operaházban Almási-Tóth András rendezésében 2018-ban bemutatott Porgy és Bess-előadás férfi címszerepében áll színpadra. Az előadásban mások mellett Horty Lilla (Bess), Szemenyei János (Sporting Life), Szegedi Csaba (Crown), Fülep Máté (Jake), Fodor Beatrix (Clara), Fodor Gabriella (Serena) és Meláth Andrea (Maria) lesznek partnerei, a Magyar Állami Operaház Zenekarát, Énekkarát és Gyermekkarát Dénes István vezényli.

Sir Willard White május 7-én és 14-én repertoárjának egyik több évtizede meghatározó gyöngyszemét, Bartók A kékszakállú herceg vára című operájának férfi szerepét magyar nyelven énekli majd az Operaházban. A darab Szinetár Miklós ugyancsak 2018-as rendezésében lesz látható, amely a rendező korábbi, 2014-es kolozsvári színrevitele nyomán kívánta megidézni a gróf Bánffy Miklós által 1918-ban színre vitt ősbemutatót. White partnere Judit szerepében Gál Erika lesz, a prológot Kálid Artúr mondja el, az OPERA Zenekart Kovács János dirigálja.

Hirdetés

Az est második részében a Dalszínház magyar művészeinek előadásában, koncertszerű formában szólalnak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/04/30/porgy-es-bess-afroamerikai-budapesti-opera/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tom Hanks bevallotta, hogy kétségei voltak a Forrest Gumppal kapcsolatban

Tom Hanks játszotta a címszereplőt, aki gyermeki ártatlansággal került történelmi jelentőségű események forgatagába. Véletlenül vált …