2020. június 1., hétfőMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Itt van Leonardo DiCaprio hadserege, ami megmenti a Földet

Itt van Leonardo DiCaprio hadserege, ami megmenti a Földet

Az elmúlt 250 év alatt a történelem legnagyobb tudományos kísérletét vezényeltük le. 1,4 billió tonna szenet juttattunk a légkörbe az ipari forradalom kezdete óta. Ez pedig megváltoztatta az általunk ismert Földet, különösen a sarkvidékeket. Nemrég felfedeztük, hogyan távolítsuk el a szenet a légkörből, ezzel esélyt kapva, hogy visszafordítsuk a folyamatot. Ami az emberi történelem példa nélküli teljesítménye lenne.

Ezzel a felütéssel indul Leonardo DiCaprio legújabb, környezetvédelemmel kapcsolatos dokumentumfilmje, a Forrongó jég. Ezúttal nem a sztár haknizza körbe személyesen a haldokló bolygót, ebben a filmben DiCaprio produceri feladatokat vállalt, és ő is narrálja a filmet. A rendező Leila Conners, sok hasonló témájú dokumentumfilm rendezője.

DiCaprio régóta foglalkozik a klímaváltozás kérdésével, legismertebb munkái a témában a 2007-es Az utolsó óra és a 2016-os Özönvíz előtt című dokumentumfilmek voltak, de producerként segítette a Plastic Ocean című, környezetvédelemmel foglalkozó filmet is. Emellett befektetője az egyik növényi alapú húst előállító cégnek, a Beyond Meatnek. Amikor átvette élete első Oscar-díját, akkor is a klímaváltozásról beszélt, és a globális felmelegedés veszélyeire hívta fel a figyelmet. Nemrég pedig bejelentette, hogy egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán dolgozik, Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetőkkel együtt.

Mindez nem jelenti azt, hogy a Forrongó jég csak elismétli mindazt, amit DiCaprio és a vele dolgozó filmesek korábban már elmondtak. Az Özönvíz előttben politikusokkal és tudósokkal beszélgetett arról, hogy mekkora a baj azzal, hogy a modern civilizáció tulajdonképpen minden vívmánya valami olyan dolgon alapul, amellyel tönkretesszük a bolygót. Most viszont megoldásokat javasol, csupa olyan technológiai újítást, amivel megállíthatjuk a bolygó pusztulását. A Forrongó jég több helyen is olyan, mintha egy reklámfilmet látnánk, ami potenciális befektetőket igyekszik találni zöld cégekhez. Egészen konkrétan van benne olyan rész, amikor Leonardo DiCaprio azt búgja a nézők fülébe, hogy

Sosem volt még ennyire profitáló zöldnek lenni!

A Forrongó jég főszereplői azonban nem a gázsijukat környezetvédő megoldásokat kereső cégekbe fektető sztárok, hanem a tudósok. Azok az emberek, akik évek, évtizedek óta gyűjtenek mintákat, adatokat a klímaváltozásról, elemeznek, informálnak, új utakat keresnek. És akik még úgy is higgadtan és visszafogottan nyilatkoznak, hogy van közöttük olyan, aki már ötven éve foglalkozik ezzel, ötven éve gyűjti a mintákat, regisztrálja az egyre aggasztóbb jeleket, és kongatja a vészharangot.

Ezek a tudósok egészen más távlatokban gondolkoznak, mint egy hétköznapi ember. Egyikük elmondja […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/07/12/leonardo_dicaprio_forrongo_jeg_ice_on_fire_dokumentumfilm_klimavaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A tetovált lány az Amazonon hackerkedik tovább

A tetovált lány az Amazonon hackerkedik tovább

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Stieg …