2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

In memoriam Oszter Sándor

Igazi fenegyerek volt. Igazi betyár. Igazi macsó. Ő volt Rózsa Sándor, vagy ha illethetnénk névelővel, a Rózsa Sándor. Pozitív hős. Ő volt a Férfi, nem csoda, hogy zongoraművész felesége, Failoni Donatella úgy búcsúzik tőle, hogy közben saját életétől is búcsút vesz. 

Meghalt a férjem, vége az életemnek

– adta hírül péntek este a Facebookon sokkos állapotban, a rövid szövegben több elütéssel. Furcsa egy ilyen régi vágású férfi halálát a Facebookon bejelenteni, de ez történik, amikor győz az eszköz az esemény tragédiája felett.

Noha Oszterre nem elsősorban vígszínházi színészként gondolunk, a Színház- és Filmművészeti Főiskola után hét hosszú évet töltött a Szent István körúti teátrumban. Pedig micsoda éra volt! Várkonyi Zoltán az igazgató, ő a főrendező is, nyilván megtalálták a hangot, mert Oszter víges pályafutása gyakorlatilag lefedi Várkonyiét. Játszott például az Egy szerelem három éjszakájában vagy a színház ikonikus előadásában, a Marton László rendezte, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című produkcióban.

Hirdetés

Oszter Sándor a Játék a kastélyban című színházi darabban 2002. november 20-án

Oszter Sándor a Játék a kastélyban című színházi darabban 2002. november 20-án

Fotó: Vajda János / MTI

A legendás, fekete-fehér fotón épp lehajtja fejét a tapsrendnél Lukács Sándor, Szegedi Erika, Szerencsi Éva, Sörös Sándor és Koltai Róbert társaságában. A Vígből 1978-ban a Nemzeti Színházba igazolt, és itt is maradt sokáig, még akkor is, amikor már Pesti Magyar Színháznak hívták. 

Igazi telitalálat volt Othello szerepére, a vad féltékenység, a féktelen gyűlölet és az eszement szerelemféltés megformálására.

Az előadást Ivánka Csaba rendezte 1995-ben. Ahogy kitört a rendszerváltás, Oszter élt a féktelen szabadságvággyal, és szabadúszásra váltott.

Igazi drámai hős volt a színpadon, függetlenül attól, hogy ezt fő- vagy karakterszerepben tette. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/30/oszter-sandor-meghalt-rozsa-sandor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Péntek este kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. …