2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Igazi olasz filmekből csemegézhetünk, de csak tíz napig

November 6-án Mario Martone Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és több díjat is nyert Itt én nevetek (Qui Rido Io) című filmjével nyit idén a 19. Olasz Filmfesztivál a budapesti Puskin moziban.

A film a nagyszerű komikus színész, Eduardo Scarpetta életét mutatja be, akinek a színház volt az élete, ahogy feleségekből, élettársakból, szeretőkből, törvényes és törvénytelen gyermekekből álló népes családjának is. Sikere csúcsán Scarpetta egy merész vállalkozásba fog: elhatározza, hogy paródiát készít a kor legnagyobb olasz költője, Gabriele D’Annunzio „La figlia di Iorio” című tragédiájából. A mű bemutatójának estéjén botrány tör ki a színházban: a darabot az új nemzedék költői és drámaírói kiabálás, füttyszó és szidalmazás közepette félbeszakítják, míg végül maga D’Annunzio jelenti fel Scarpettát plágium miatt. Ez volt az első nagy szerzői jogi per Olaszországban. Scarpetta élete kezd darabokra törni, de egy nagyszerű színészi alakítással képes szembeszállni a sorsával, mely el akarta veszejteni, és végül megnyeri az utolsó játszmát.

Leonardo Di Costanzo filmje a Rácsokon túl (Ariaferma) világpremiere szintén a Velencei Fesztiválon volt. A történet szerint egy börtönt épp felszámolnak, miközben bürokratikus problémák miatt egy tucatnyi rab néhány börtönőr kíséretében arra vár, hogy átvigyék őket új helyükre. A kialakult feszült légkörben az elkülönülés szabályai fellazulnak, és az ottrekedt férfiak között új erőviszonyok kezdenek kialakulni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/28/olasz-filmfesztival-puskin-mozi-november/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat nyertesei

A művészeti pályázat célja az volt, hogy az 1. kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét …