2022. május 16., hétfőMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft
2022.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft

Haru Nemuri a zenét kifordítja, a dalokat önmagukba tölti vissza

Japán mindig is mulatságosan billegett a Nyugat másolása és az abszolút eredeti ötletek megvalósítása között a zene világában. Persze a japán eredetiség számunkra legalább annyira szokatlan, mint egy kísérleti francia vagy orosz zenekar. Minden zenének megvan a saját érdekessége és szépsége, de az külön műfaj, amikor valaki a móló nélküli zenét képes a mainstreamben úsztatni. Erre egy felemás példa az énekes-dalszerző, Haru Nemuri.

A Kimisima Haruna néven született énekes élete egészen a főiskoláig nem nagyon különbözött egy átlagos, picit elvont egyetemista lányétól. Ekkor azonban megtörtént vele az, ami minden alkotóművésszel megesik, aki valami nagy bátorságra vetemedik. Megírta első dalát alfától ómegáig, és nem tudta abbahagyni. Olyannyira, hogy 2018-ban az akkor 23 éves énekes kiadta első szólólemezét mintegy 20 dallal, majd két évre rá a másodikat is, közte pedig folyamatosan érkeztek a kislemezek.

A dalok nem lettek kommersz sikerek, viszont szakmailag és szűkebb körben, bizonyos underground szférákban olyan visszhangot kaptak, amelyek meghozták számára a nemzetközi sikert. Vagyis azóta énekel, erre tette fel az életét, és most, 2022-ben megérkezett harmadik stúdióalbuma 21 dallal.

Hirdetés

Szétszedhető muzsika

Már csak idő kérdése, mikor akasztja ki a Spotifyt egy olyan albummal, ami hosszabb, mint amit a streamoldal egyben kezelni tud.

De mit is érne beszélni róla, ha nem marhatnánk picit a zenébe. A lemez annyira akvatikus és kaotikus, miközben konzekvensen haladó, hogy ahelyett hogy dalokat emelünk ki, talán jobb a korongról egyben nyilatkozni. Ezen a ponton szeretném két részre szedni a zenei alapokat és a vokális témákat, mert nem lehet őket egészségesen egy lapon említeni.

Haru – bevallása szerint – a verses rap, a J-pop, a hard rock, az elektronikus zene és a hardcore metál elemeit ötvözi. Elsőre azt hittem, ez csak névleges, de végighallgatva a lemezt csöppet sem az. Olyan váltások történnek itt-ott, mintha egy Ariana Grande-dalból mennénk át egy Bullet For My Valentine-nótába, a kettőt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/05/08/stenk-haru-nemuri-japan-enekes-kiserleti-zene-shunka-ryougen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Terápiás dalt írt a háború ellen Caramel

Az egykori megasztáros nem akarja megváltani a világot, de ki kellett dolgoznia magából azt a …