2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Aki megjósolta a tragédiát a Baldwin-film forgatásán

Neal W. Zoromski az egyik legrutinosabb hollywoodi kellékmester. Az új-zélandi születésű filmes pályája kezdetén tévéfilmekben dolgozott, továbbá Paula Abdullal, Madonnával és a Guns N’ Rosesszal forgatott zenés videókat. Az első komolyabb egész estés mozija 2004-ben a Roland Emmerich által rendezett Holnapután (Day After Tomorrow) című katasztrófafilm volt Jake Gyllenhaallal és Dennis Quaiddel, és a 2005-ös Köszönjük, hogy rágyújtott! (Thank You for Smoking) című filmnek is ő volt a kellékmestere. 

Az 58 éves filmesnek azonban az utóbbi időben nem voltak felkérései, ezért nagyon boldog volt, amikor szeptember 20-án e-mailt kapott Raw Walterstől, a Rust című film produkciós menedzserétől, hogy nem volna-e kedve kellékmesterként dolgozni a forgatáson.

Zoromskinak nagyon is volt kedve, és postafordultával válaszolt a levélre, kérve a személyes találkozót.

A megbeszélések során azonban kiderült a tapasztalt kellékes számára, hogy ezer sebből vérzik a produkció.

Hirdetés

A producerek folyamatosan sumákoltak, nem adtak egyenes válaszokat a konkrét kérdéseimre. És amikor kiderült, hogy a film büdzséje mindössze hétmillió dollár, akkor végképp gyanút fogtam

– mondta Zoromski a Los Angeles Timesnak. 

Csak összehasonlításképpen: a legújabb James Bond-filmet, a Nincs idő meghalni címűt 250 millió dolláros költségvetéssel forgatták. 

Zoromskinak azt sem voltak hajlandók megmondani, mekkora összeg áll rendelkezésére a kellékek – köztük a pisztolyok és a lőszerek – megvásárlására. De legfőképpen az aggasztotta, hogy már csak két hét volt hátra a forgatás megkezdéséig, és még mindig nem volt kellékmester. Márpedig a hollywoodi gyakorlat az, hogy a szakembert hónapokkal előre leszerződtetik.

Egy ilyen filmnél a kellékek a legfontosabbak – mondta Zoromski. – A korabeli fegyverek, díszletek beszerzése hosszú időt vesz igénybe, de a Rust esetében két héttel a forgatás kezdete előtt még minden hiányzott. Nagyon rossz előérzetem volt. 

De volt ennél sokkal súlyosabb probléma is. Zoromski öt technikust kért, de a producerek jelezték, hogy ez nem megy, mert kevés a pénz. Ezek után Zoromski leszállította az igényét két főre: egy segédkellékesre és egy fegyvermesterre, akinek a feladata a pisztolyok olajozása, karbantartása és a biztonságos használat megoldása lett volna.

Ám óriási megdöbbenésére közölték vele, hogy ezekre a feladatokra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/28/aki-megjosolta-a-tragediat-a-baldwin-film-forgatasan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Péntek este kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. …