2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

A Netflix misztikus sorozata szégyentelenül másolja a Harry Pottert

A Locke & Key – Kulcs a zárját 2020 februárjában mutatkozott be a Netflixen, a 10 részes első évad pedig rögtön megosztotta a nézőközönséget. Azok, akik a történet alapjául szolgáló képregényeket ismerték, sérelmezték, hogy a Joe Hill és Gabriel Rodriguez páros által jegyzett eredeti sztorihoz képest a tévés változat egy negédes gyerekmese lett. A széria készítői hallgattak is a kritikákra, a folytatást már sokkal sötétebbre és véresebbre vették. A lényeg viszont nem változott, a produkció még mindig azoknak szól leginkább, akik imádtak elveszni a Roxfort folyosóin.

Jelenet a Locke&Key című sorozatból

Jelenet a Locke&Key című sorozatból

Fotó: Courtesy Of Netflix

A történet arról szól, hogy egy tragédiát követően Nina Locke (Darby Stanchfield) három gyerekével együtt visszaköltözik a család ősi birtokára. Az ódon kastélynak, melyben új otthonra lelnek, már a neve is elég beszédes, hiszen Kulcsháznak hívják. A Locke-gyerekek, azaz Kinsey (Emilia Jones), Tyler (Connor Jessup), és a legfiatalabb, de korához képest rettenetesen kalandvágyó Bode (Jackson Robert Scott) közösen fedeznek fel egy nagy titkot:

Hirdetés

A házban misztikus kulcsok vannak elrejtve, amelyek suttognak hozzájuk, a segítségükkel pedig különleges képességekre tesznek szert.

A Netflix szériája olyan, mintha egy Harry Potter-másolatot néznénk, azaz gyerekek csodálkoznak rá a mágia világára, és szállnak szembe a gonosszal. A három testvérnek pedig minden bátorságára és erejére szüksége van az életben maradáshoz, hiszen a Dodge nevű, alakváltó démon rettenetes fenyegetést jelent rájuk. Ez leginkább a második évadban igaz, amikor az Echo néven is emlegetett főgonosz egy Gabe (Griffin Gluck) nevű srác bőrébe bújva úgy kerül Locke-ék közelébe, hogy Kinsey-vel kezd el járni.

Még mindig kicsit visszakanyarodva J.K. Rowling sztorijára, Voldemort is gyakran csinált hasonlót, azaz, mások alakját felvéve tévesztette meg a jófiúkat. A klisés húzás azonban itt is működik. A Locke & Key – Kulcs a zárját új évadában Dodge-ot Griffin Gluck alakításában látjuk szinte végig, a fiatal színész pedig lubickol a szerepben. Csak a hab a tortán, hogy a titokban szintén démon Eden (Hallea Jones) személyében nagyszerű […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/03/netflix-tv-sorozat-misztikus-locke-and-key-masodik-evad/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat nyertesei

A művészeti pályázat célja az volt, hogy az 1. kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét …