2019. december 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Netflix félmilliárd dollárért vette meg az egyik legjobb sitcom 180 epizódjának jogait

Hirdetés

A Netflix félmilliárd dollárért vette meg az egyik legjobb sitcom 180 epizódjának jogait

Ha egy ötvenes amerikaival felsoroltatják, melyik vígjátéksorozatok gyakorolták szerinte a legnagyobb hatást az amerikai kultúrára, 99%, hogy a Jóbarátok, a Taxi és a Cheers mellett a Seinfeldet említi majd, és ha sorrendet kellene felállítania, a lakhelyétől függően simán az első helyre teszi.

Jerry Seinfeld és Larry David sorozatának nem kisebb feladata lesz a Netflixen, mint pótolni a Jóbarátokat és a The Office-t, amik átköltöznek az NBC és a Warner saját steramingplatformjaira. Jó, mondhatnók, de hát nem mindegy, hogy elmegy két, kurrensnek nehezen nevezhető széria? Nem, hiszen a Netflix 150 milliós előfizetői bázisa imádja őket, és rojtosra nézték az epizódokat.

És itt jön a képbe a Seinfeld, amiről mi nem sokat tudunk, tán a megboldogult TV3 adott le belőle valamennyit, de ha van olyan sorozat, aminek humorát nagyon nehéz, már-már lehetetlen át/le/ki- fordítani magyarra, az a Seinfeld. A sorozat nyelvezete meghatározta a közbeszédet, számos kifejezés és szó (soup nazi, yadayadayada, shrinkage factor került be az amerikaiak mindennapjaiba, és ezeket lehetetlen úgy átadni, hogy az frappáns legyen magyarul is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/media/2019/09/17/a_netflix_felmilliard_dollarert_vette_meg_az_egyik_legjobb_sitcom_180_epizodjanak_jogait/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gera Marina a Szovjetunió áldozatainak dedikálta Emmy-díját

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …