2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

A középkor után újra megidézik a tömeges halállal járó táncot

A tánctól szerencsés esetben csak pár lépésre van a szerelem, ami különösen jó hír lehet Florence Welchnek, aki mindkettőt egyszerre akarja: a szenvedélyes táncot és az annál is szenvedélyesebb szerelmet. És persze a szabadságot is, ami némileg bonyolítja a dolgot, ahogy arról a Dance Fever című új lemezén hallható Free című dal is tudósít.

Nem könnyű egy olyan koreográfiát megálmodni, amelyben egyszerre lehetünk szabadok és szerelmesek is. Ez bárkinek gondot okozhat, kivéve, ha az illető éppen egy király.

Az album nyitó dala szerint szerencsére Florence pont egy király, aki ezt könnyen megoldja. Azt énekli a King című nyitó dalban, hogy

Nem vagyok anya, nem vagyok menyasszony. Király vagyok.

Hirdetés

Florence bori

Fotó: Poós Zoltán

Ezért az öntudatos, nem éppen családbarát megszólalásért kapásból is kijárna egy címlap, mondjuk a francia ELLE magazinban, de a lemezhez készült preraffaelita fotószettért is. Az embernek újból kedve támad megnézni a Waterhouse The Lady Of Shalott című preraffelita remekművét. (Egyébként nem Florence volt az első a popban, aki megidézte ezt az eszményt, ott a goth-rock Ghost Dance zenekar River Of No Return című maxijának borítója.)

Tánc, mindhalálig

Ugyanakkor hősnőnk az art decót is beidézte a 2011-es Ceremonials című albumának arculatával, szóval, Florence élményének sokszor vannak művészettörténeti kiterjesztései, ezúttal kaptunk művelődéstörténeti kis színeseket is. Az album címe, a Dance Fever a középkori eredetű koreomániára utal, ami kimerülésig tartó táncrituálé, amikor több száz nő táncolta halálra magát. Ez a kollektív tánc kezdte el foglalkoztatni Florence-t, akkor, amikor a karantén idején csak a konyhában vagy a nappaliban táncolhatott.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/06/04/stenk-florence-the-machine-dance-fever/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Péntek este kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. …