2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

WHO: Nincs bizonyíték arra, hogy a majomhimlővírus mutálódott volna

A WHO vészhelyzeti programjának alárendeltségében működő titkárság vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a Nyugat- és Közép-Afrikában endémiás fertőző betegség kevésbé hajlamos a változásra.

Hozzátette, hogy a fertőzöttektől vett minták genetikai szekvenálása segít majd jobban megérteni a mostani járványt.

Maria van Kerkhove, az ENSZ egészségügyi szakosított szervezetének járványügyi szakértője szerint eddig több mint száz megerősített és fertőzésgyanús esetről tudni.

Ez kézben tartható helyzet – fogalmazott a szakember, bár szerinte félő, hogy az esetek száma növekedhet.

Hirdetés

A WHO szerint a betegség mostani megjelenése annyiban tér el a szokványostól, hogy a vírus olyan országokban jelent meg, ahol rendszerint nem szokott.

Szakértők jelenleg a fertőzések eredetét kutatják, illetve azt, hogy megváltozott-e valami a csak ritkán halálos vírus szerkezetében.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220523-who-nincs-bizonyitek-arra-majomhimlovirus-mutalodott-volna.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy magyar rendszámú autó utasait keresik az olaszországi gleccseromlás után

Maurizio Fugatti elmondta, az eltűntek korábban huszonkettőre becsült száma csökkent. Többekről ugyanis kiderült, hogy noha …