2019. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vészesen közelit a tornádó New Orleans felé

Hirdetés

Vészesen közelit a tornádó New Orleans felé

Egészen megközelítette az Egyesült Államokat az év első nagy hurrikánja. Mississippiben rendkívüli állapotot hirdettek, a szomszédos Louisianában pedig már 48 ezer embernél megszakadt az áramellátás.

Hirdetés

A nőkkel kezdődött 

A tornádóvá fejlődött viharok ABC-sorrendben kapják neveiket. Az rendszert a hadseregtől a Nemzeti Hurrikán Központ 1953-ban vette át de 1978-ig csak női neveket használtak. Ekkortól fele-fele arányban osztoznak a férfi és női nevek. Páratlan évben a páratlan sorszámú tornádó férfi, páros évben a páratlan sorszámú tornádó női nevet kap. Ha egy tornádó rendkívül nagy pusztítást okoz, akkor a nevét visszavonultatják. Az elmúlt 40 évben 61 ilyen hurrikán volt, csak 2005-ben mindjárt öt is.

A Barry névre keresztelt tornádó már most száz kilométeres erejű szelet hozott, heves esőzésekkel. A hurrikán az előrejelzések szerint helyi idő szerint szombaton délig éri el a partot. 

A sok tornádót, a Mississipi felől áradást látott New Orleans ismét a viharok középpontjába kerülhet. Ott súlyos pusztítást legutóbb a Katrina hurrikán végzett, 2005-ben, elárasztva a Mexikói-öböl partján fekvő milliós várost.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/07/13/barry_tornado_egyesult_allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Faölelgető hippikből történelmi csúcsra: berobbantak a politikába a zöldek

Faölelgető hippikből történelmi csúcsra: berobbantak a politikába a zöldek

Az adományok segítségével több mint 24 órányi podcastet gyártottunk idén. Miközben az európai sajtó évek …