2019. december 11., szerdaMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb súlyos robbantásos merényletet követtek el Afganisztánban

Hirdetés

Újabb súlyos robbantásos merényletet követtek el Afganisztánban

Újabb súlyos robbantásos merényletet követtek el kedden Afganisztánban, ezúttal a fővárosban, Kabulban. Itt is rengetegen meghaltak, és legalább 40-en megsebesültek. Pár órával korábban egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a közép-afganisztáni Csarikar városában Asraf Gáni afgán elnök kampányrendezvényének közelében 24 ember halálát okozva.

A második robbantás is öngyilkos merénylő műve. A detonáció Kabulban volt, a főváros központjában. Ott legkevesebb 22 halottja van a pokolgépes merényletnek, és csaknem 40 sebesültje. Az áldozatok között nők és gyerekek és is vannak – adta hírül az afgán belügyminisztérium. 

A keddi első támadáshoz használt motorkerékpár roncsa mellett helyszínelő rendőr Csarikarban 2019. szeptember 17-én, miután öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott Asraf Gáni afgán elnök választási kampányrendezvényének közelében, Parván tartomány székvárosában. Ott huszonnégy ember meghalt, negyvenöt pedig megsebesült.Forrás: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

Kedd délelőtt Csarikarban sem az elnöknek, sem a kampánystáb tagjainak nem esett bajuk, és a rendezvényt nem szakították félbe. 
Zabihullah Mudzsahid, a tálib felkelők szóvivője a Twitteren jelentette be, hogy ők követték el a robbantásokat. Mudzsahid szerint a lázadók célpontjai a biztonsági erők voltak.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190917-ujabb-sulyos-robbantasos-merenyletet-kovettek-el-afganisztanban.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …