2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Újabb áldozata van az Afrikában terjedő vírusnak

Ibrahima Socé Fall, a WHO egészségügyi vészhelyzetekkel foglalkozó igazgatója elmondta: ezzel háromra emelkedett Ghánában a Marburg-fertőzésben elhunytak száma. Az áldozat egy gyermek, ám nemét és korát nem közölték.

A nyugat-afrikai országban júliusban jegyezték fel az első halálos kimenetelű marburgos megbetegedést. Az első két eset Dél-Ghána Ashanti régiójában történt, és mindkét páciensnél hasmenés, láz és hányinger volt az elsődleges tünet.

Ibrahima Socé Fall a ghánai szakminiszterre hivatkozva azt is közölte: az elhunyt gyermek szülei szintén megfertőződtek, egyikük állapota egyelőre javul, továbbá jelenleg is vizsgálnak egy további gyanús esetet.

Trópusi denevérek lehetnek a vírus elsődleges hordozói

A nyugat-afrikai régióban 2021-ben Guineában jelent meg először a Marburg-vírus. Elsődleges hordozói az eddigi vizsgálatok szerint a trópusi denevérek, az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/marburg-virus-verzeses-laz-halaleset-who-ghana-afrika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kevin Spacey ügyében a producerek már dörzsölik a markukat

Egy Los Angeles-i bíró arra kötelezte Kevin Spacey-t, hogy fizessen összesen 12 milliárd forintnak megfelelő …