2020. március 31., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.03.31. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több millió dollárral szált be Soros György a Trump elleni kampányba

Több millió dollárral szált be Soros György a Trump elleni kampányba

Donald Trump elleni demokrata párti hirdetéseket finanszíroz óriási összegekben Soros György amerikai tőzsdespekuláns. A jelenlegi elnököt most a koronavírus elleni védekezés miatt támadják azokban az államokban, ahol nagyon szoros volt a küzdelem 2016-ban. Nem ez az első alkalom, hogy Soros a választások befolyásolására tesz kísérletet. 

Több millió dolláros kampányba kezdett a Demokrata Párt politikai akcióbizottsága (PAC) Donald Trump amerikai elnök azokban az államokban, ahol 2016-ban nagyon szoros lett az amerikai elnökválasztás eredménye. A Trump elleni hirdetések arról szólnak, hogy az elnök nem megfelelően kezeli a koronavírus-járványt – írta a Washington Free Beacon. A PAC ezen a héten 6 millió dollárt költ majd el hirdetésekre Florida, Michigan, Pennsylvania és Wisconsin államokban. 

Soros György több millió dollárt költ Trump ellenes kampányraForrás: AFP/Herbert Neubauer

A Demokrata Párt PAC-ja egyébként február 21-én 3 millió dollárt kapott Soros György hasonló szervezetétől. Az amerikai tőzsdespekuláns hét számjegyű adománya a PAC által az elmúlt hónapban bejelentett 3,9 millió dollár 77 százalékát teszi ki.

A portál cikkéből az is kiderül, hogy a demokraták legfőbb adományozói elárasztották azokat az államokat, ahol négy évvel ezelőtt nagyon szoros volt a különbség Trump és Hillary Clinton között. Az is kiderült, hogy Soros a demokrata politikai akcióbizottságnak eddig összesen 5 millió dollárt adományozott. Soros mindezek mellett egy másik Trump-ellenes projektet is támogat. Annak a lényege, hogy az ingadozó államokban fejtsen ki erőteljes kampányt a jelenlegi elnök ellen. Szintén csatlakozott Soroshoz, az a Scott Wallace, aki 2018-ban sikertelenül próbált egy képviselőházi mandátumot szerezni Pennsylvaniában.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200326-tobbmillio-dollarral-szalt-be-soros-gyorgy-a-trump-elleni-kampanyba.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Erdogan héthavi fizetését ajánlotta fel a szegényeknek

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Recep …