2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Több áldozata is van az olaszországi ítéletidőnek, Szicília bezárkózott

Szicília lakosai bezárkóztak otthonaikba, és leálltak a hivatalok, iskolák, üzletek is a már három ember halálát okozó hurrikánszerű viharok miatt, amelyek a meteorológiai mérések szerint csütörtök éjszakától erősödhetnek fel ismét.

Az időjárási előrejelzések nyomán újabb riasztást adtak ki, amely elsősorban Szicília keleti partvidékeire érvényes. Az éjszakai órákban várják a rendkívüli trópusi viharként osztályozott heves esőzést, valamint az akár óránkénti száz kilométeres széllökések visszatérését. Az Apolló nevű ciklon a Jón-tenger felől érkezik, ahol már négy–öt méter magas hullámokat korbácsolt.  

Edoardo Ferrara meteorológus az Askanews hírügynökségnek azt mondta, hogy a trópusi vihar bármely pillanatban hurrikánná változhat, ahogy az az utóbbi napokban is megtörtént. A jelenség a medikán nevet kapta a mediterrán és a hurrikán szavak összekapcsolásával. Ennek a viharnak ugyanolyan szeme formálódik, mint egy hurrikánnak, az Időkép műholdképén piros nyíl mutatja, ahogy egyre nagyobbra nyílik. Emiatt kiemelt készültséget rendeltek el Catania, Messina, Ragusa és Siracusa térségében.

[…]Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/28/olaszorszag-szicilia-etna-medikan-vihar-hurrikan-arviz-halottak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …