2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Szénnel enyhítenék a temesvári fűtéskrízist, de ez sem biztos hogy működni fog

Az állami kincstár tartalékából kért szenet a temesvári önkormányzat, hogy enyhítse a fűtéskrízist, de mint kiderült, nincs ilyen tartalék – mondta Molnár András, Temes megyei alprefektus a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában.

A politikus beszámolt róla, hogy estétől újra bekapcsolták a távfűtést, azonban csak november 1-jéig. Először a kórházakat fűtötték fel, majd a korábban kikapcsolt 56 ezer háztartásban is lett távfűtés.

Az önkormányzat anyagi támogatást vár, amit csak sürgősségi kormányrendelettel lehet elrendelni, erre pedig nem jogosult a jelenlegi bukaresti kormány.

Tervben van az is, hogy visszatérnek a távfűtési központok a szénnel való fűtésre, viszont a szénégetéséhez szükség van földgázra, amiből szintén hiány van

Hirdetés

– emelte ki a Temes megyei alprefektus.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/29/temesvar-romania-tavfutes-krizis-erdely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sokan meghaltak egy terrortámadásban Maliban

A támadás – amely a katonaság szerint az Nagy-Szaharai Iszlám Állam (ISGS) nevű iszlamista terrorszervezethez …