2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szembeszegültek a brazil kormányzók az elnök Bolsonaro ellen

Szembeszegültek a brazil kormányzók az elnök Bolsonaro ellen

Fellázadtak a tartományi kormányzók Brazíliában az elnök Jair Bolsonaro szerdai kérése ellen, miszerint lazítsanak a koronavírus miatt elrendelt karanténon, nyissák újra az iskolákat, egyetemeket és a nem alapvető igényeket kielégítő boltokat is. Bolsonaro azt is rendeletben követelte, hogy nyisson újra az ország összes lottózója.

Bolsonaro még kedd esti tévébeszédében kérte a kormányzókat, hogy csak a legveszélyeztetettebb rétegek számára rendeljenek el karantént, és oldják fel a vírus miatt hozott korlázotó intézkedéseiket. A kormányzók viszont nem hajlandóak erre, és inkább az Egészségügyi Világszervezet (WHO) utasításait követik a kérdésben. Santa Catarina állam kormányzója, Carlos Moisés állítólag teljesen ledöbbent Bolsonaro kérésétől – a 2018-as választásokon az állam szavazatainak 80%-a Bolsonaróra érkezett, tehát egyéb ügyekben elég széles körű az elnök támogatottsága.

São Paulo kormányzója, João Doria egyenesen azzal fenyegetőzött az elnök és a kormányzók közti videókonferencián, hogy beperli a kormányt, amennyiben megpróbál az akaratukkal ellentétes intézkedéseket rájuk kényszeríteni a koronavírus elleni harc jegyében.

Brazíliában a legutóbbi hivatalos adatok szerint 2433 fertőzött és 57 halott van.

Ecuadorban 1211-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek, 29-re a járványban meghaltak száma, de az ecuadori hatóságok további 1692 gyanús esetet tartanak számon. A vírus elleni intézkedések jegyében közel ezer embert vettek őrizetbe a koronavírus terjedése elleni védekezés keretében bevezetett kijárási tilalom megszegése miatt. A 15 órásra – délután 2-től hajnal 5-ig tartó – kibővített kijárási tilalmat március 16-án vezették be az országban, írja az MTI.

A belpolitikai válság sújtotta Venezuelában szerdán meghaladta a százat a Covid-19-fertőzöttek száma, Delcy Rodríguez közlése szerint 106 betegről tudnak, halottat még nem jelentettek az országból. Eközben az önmagát tavaly januárban Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánító Juan Guaidó bejelentette, hogy a “felelős kormány által megmentett számlákról” származó 20 millió dollárnak (csaknem 6,5 milliárd forintnak) megfelelő összeget bocsátott nemzetközi szervezetek rendelkezésére a venezuelai koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Argentínában a koronavírussal diagnosztizált 117 újabb embert azonosítottak, így a fertőzöttek száma az országban 502-re nőtt. Az egészségügyi hatóságok megerősítették, hogy a vírus elkezdett közösségen belül terjedni, egészen pontosan Buenos Airesben és annak nagyvárosi környékén.

Panamában 115 újabb fertőzöttet regisztráltak, az eddig feljegyzett fertőzöttek száma 558, közülük nyolcan belehaltak a betegségbe, ketten viszont már meggyógyultak az országban.

Mexikóban – ahol a legutóbbi adatok szerint 475-en […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/26/koronavirus_del-amerika_brazilia_bolsonaro_fellazado_kormanyzok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ezrek szeretnének hazatérni Szlovákiába, a tömeg fele még külföldön van

A Szlovák Köztársaság Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma 5 459 hazaszállítási kérelmet tart számon, melyet …