2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Svájcban már a hetedik napja ezer fölött az új megbetegedések száma

Svájcban már a hetedik napja ezer fölött az új megbetegedések száma

58-an haltak bele a koronavírus-fertőzésbe Svájcban az utóbbi 24 órában – írja az MTI a svájci Szövetségi Közegészségügyi Hivatal közleménye alapján. A csütörtök déli adatok szerint összesen már 161 halottja van a betegségnek az országban. Az eddigi összes regisztrált fertőzött száma 9765-ről 10 714-re emelkedett, azaz csaknem ezerrel, nagyjából 10 százalékkal. Az aktív esetek száma 10 422, ennyien betegek jelenleg az országban.

Svájc azon kevés fejlett államok egyike, ahol kötelező a katonai szolgálat, és már a hadsereg is besegít a betegellátásba. A második világháború óta először mozgósították a fegyveres testület egy részét. Az ápolónők hálásak a segítségért, mint egyikük mondta, a katonák erősek, és nagy segítség, hogy a magatehetetlen betegeket kiemelik az ágyaikból a szállításhoz. További feladatuk besegíteni a takarításba, fertőtlenítésbe.

A svájci hadseregnek 2400 úgynevezett kórházi katonája van, köztük nők is akadnak. Ugyanakkor nemcsak őket mozgósította a kormány, hanem összesen nyolcezer katonát június végéig. Többek között szükség esetén sátrakat kell felállítaniuk, mentőautót vezetniük, egészségügyi és egyéb szállítmányokat fuvarozniuk. További ezer ember önkéntesként jelentkezett, hogy segítsen a járvány elleni harcban.

Mindazonáltal a tehetős, kiváló egészségügyi rendszerű Svájc kórházaiban is hamarosan összeomolhat az ellátás – figyelmeztetett egy magas rangú illetékes. A legterheltebbek az olasz határ melletti Ticino tartomány kórházai, az egyikben már most a kapacitás maximumán dolgoznak.

Az egyik legfertőzöttebb európai ország

A  8,6 milliós országban ez egyhuzamban a hetedik olyan nap, amikor több mint ezerrel nő a regisztrált fertőzöttek száma. Az ország kis mérete ellenére abszolút számokban is nyolcadik a világon a regisztrált esetek számában, de a fertőzések számát egymillió főre vetítve már a legfertőzöttebb európai országot, Olaszországot is lehagyták.

Svájc egy főre vetítve egyike a legtöbbet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/26/koronavirus_svajc_jarvany_fertozes_halottak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ezrek szeretnének hazatérni Szlovákiába, a tömeg fele még külföldön van

A Szlovák Köztársaság Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma 5 459 hazaszállítási kérelmet tart számon, melyet …