2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Sósavval és késsel támadt az utasokra egy Jokernek öltözött férfi a tokiói metróban

Őrizetbe vettek vasárnap este Tokióban egy Jokernek öltözött férfit, aki az első hírek szerint késsel támadt utastársaira, és a kocsi belsejét is megpróbálta felgyújtani egy tokiói metrószerelvényen. A Jominuri Sinbun japán újság a tokiói rendőrség és tűzoltóság információira hivatkozva legalább tizenöt sérültről ír, akik közül egynek kritikus az állapota.

A beszámoló szerint a késelés a Keio vonal Kokuryo állomásán történt, a vészhelyzetet pedig helyi idő szerint este nyolckor jelezték. 

A tűzoltóság közlése szerint az elkövetőnél sósav is volt, amit szétöntött a metró első és második kocsijában. Az ötödik kocsiban pedig az üléseket is felgyújtotta. A kritikus állapotban lévő férfi sérülései is késelésből származnak.

京王線火災で逃げる人々 pic.twitter.com/ZfN1pD0C2V

Hirdetés

— しずくβ (@siz33) October 31, 2021

Az AFP arról is beszámolt, hogy sikerült letartóztatni a feltételezett késes elkövetőt, aki japán hírforrások szerint a húszas éveiben jár. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/31/japan-tokio-keseles-metro-gyujtogatas-sosav/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …