2022. július 1., péntekMa Annamária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.01. Annamária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Senki sem segített, a repülőtéren halt meg egy mozgássérült ember

Az Egyesült Királyságban található Gatwick repülőterén hetek óta kaotikus állapotok uralkodnak a létszámhiány miatt. A személyzet alacsony száma törölt járatokat és óriási késéssel induló gépeket okoz. Ez azonban nemcsak a járatoknál jelent gondot, hanem a túl kevés ember miatt a segítségre szoruló mozgássérült embereknek is órákat kell várakozniuk.

A helyzeten az sem segít, hogy a repülőtéri dolgozóknak tilos segítséget nyújtani a fogyatékkal élő utasoknak, ha nem rendelkeznek az ehhez szükséges képesítéssel. Korábban a kerekesszékes Victoria Brignellt kilencven percre hagyták egy gépen, a fogyatékkal élő Frank Garder újságíróval pedig azt közölték, egyszerűen nincs ember, aki segítsen neki a leszállásban. Ezek pedig szerda délután tragédiához vezettek.

Csak idő kérdése volt

Az említett napon három mozgássérült ember is segítségre várt egy leszálló gépen, de csak egy ember volt jelen, aki foglalkozni tudott a különleges igényű utasokkal. A túl későn nyújtott segítség pedig egy ember halálát okozta.

Angus Drummond, a Limitless Travel fogyatékkal utazó embereket kiszolgáló cég vezérigazgatója azt nyilatkozta a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/17/egyesult-kiralysag-repuloter-szemelyzet-hiany-fogyatekkal-elok-mozgasserultek-segitseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

11 év után térhetnek vissza egy város lakói Fukusima közelében

Okumában helyi idő szerint reggel 9 órakor oldották fel a korlátozásokat egy 8,6 négyzetkilométeres területen, …