2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Reuters Institute: Az Index híreit olvassák a legtöbben Magyarországon

A 164 oldalas kiadványban 46 különböző országban vizsgálták meg a hírfogyasztási szokásokat, és azt, hogy az emberek mennyire bíznak a sajtóban. A riport elkészítéséhez szükséges adatok begyűjtésével a YouGov nevű közvéleménykutató szervezetet bízták meg, amely Magyarországon egy 2013 fős minta alapján vette fel az adatait. 

riportban kétoldalnyi terjedelemmel (a 84. és 85. oldalon) foglalkoznak a magyarországi sajtóhelyzettel. A tekintetben, hogy az egyes sajtótermékek hány felhasználót értek el, két kategóriát mértek: egyrészt az online, másrészt pedig az offline piacot, tehát összesítve nézték televíziócsatornákat, rádiókat és a nyomtatott sajtótermékeket. 

Az online piac tekintetében a felmérés kimutatta, hogy

Hirdetés

MAGYARORSZÁGON AZ INDEX HÍREIT OLVASSÁK A LEGTÖBBEN.

A felmérés szerint a megkérdezettek 37 százaléka azt mondta, hogy hetente legalább egyszer olvassa az Indexet. Ezen belül pedig a megkérdezettek 18 százaléka azt mondta, hogy hetente legalább három különböző napon olvassák az Indexet, amely szintén a legjobb eredménynek számított ebben a kategóriában. A második helyre a heti olvasottság terepén kis különbséggel a 24.hu került, a 444.hu és az Origo.hu pedig harmadik helyet ért el holtversenyben. 

Az offline sajtótermékeknél az RTL Klub hírműsorait követték a legtöbben: a megkérdezett 48 százaléka mondta azt, hogy legalább heti egyszer a csatornára kapcsol. Utánuk a TV2 volt a második, az ATV pedig harmadik helyre futott be, vagyis a dobogós helyeket a televíziók vitték. A rádiók közt a Retro Rádió, a printlapok közt pedig a HVG lett az első helyezett.

Az online sajtó térhódítása folytatódik

A riportból az is kiderült, hogy egyre többen olvassák az online sajtót, miközben az offline termékek elérése csökken.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/15/reuters-institute-digital-news-riport-2021-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hamburgban már kvótáznák a meleg vizet, korlátoznák a fűtést az energiaválság miatt

Jens Kerstan Hamburg környezetvédelmi szenátora interjút adott a Welt am Sonntagnak, amelyben előrevetítette, nem elképzelhetetlen, …