2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Rekordot döntött az üzemanyagok ára Spanyolországban, a baloldali kormány mégsem hajlandó árstopot bevezetni

Megállíthatatlanul drágulnak az üzemanyagok Spanyolországban. A múlt heti történelmi rekord után újabb csúcsot döntött mind a benzin, mind a gázolaj ára: előbbi literenként most már átlépte a 2,14 eurót (körülbelül 853 forint), utóbbi pedig a 2,07 eurót (körülbelül 826 forint) – írja a Mediaworks Hírcentruma az RTVE spanyol közszolgálati csatorna egyik műsorára hivatkozva.

Az Európai Unió Olajértesítője szerint a dízel hét, a 95-ös pedig két centtel drágult egy hét alatt. Mindkét üzemanyag meghaladja az uniós, a benziné pedig az eurózóna átlagát is. A kormány által áprilisban bevezetett 20 centes üzemanyagbónusszal a legolcsóbb benzinkutaknál is 40-45 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül egy átlagos tankolás. A fuvarozók már jelezték a kormánynak, hogy további segítségre van szükségük, és ha nem kapják meg, a márciusihoz hasonló sztrájkra számíthatnak. Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök szerdán a kongresszus előtt jelentette be, hogy szombaton meghosszabbítják a válságkezelési intézkedéseket, köztük az üzemanyag-kedvezményt is, mellyel kapcsolatban várhatóan módosításokat hajtanak végre.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220623-tortenelmi-rekordot-dontott-az-uzemanyagok-ara-spanyolorszagban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két rendőrt meglőttek a philadelphiai függetlenség napi ünnepségen

A chicagói függetlenség napi lövöldözés után újabb sérülésekről adtak hírt, ezúttal a philadelphiai fesztiválról. Egy 36 …