2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin reméli, két-három hónapnál hamarabb legyőzhetik a koronavírust

Putyin reméli, két-három hónapnál hamarabb legyőzhetik a koronavírust

Oroszország két-három hónapnál rövidebb idő alatt legyőzheti a koronavírust, vélte Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai üzleti megbeszélésen, amelynek témája a COVID-19 negatív gazdasági következményeinek enyhítése volt.

Putyin meggyőződését fejezte ki, hogy a koronavírus terjedésének megállítása csak idő, valamint az állam, a társadalom és az üzleti világ együttműködési hatékonyságának kérdése. Egy felszólásra reagálva azt mondta: „a kolléga arra számít, hogy két-három hónap alatt leszámolunk a koronavírussal. Ez már nem egy rossz prognózis, mert néhány országban azt mondják, hogy nagyon hosszú lesz a háború ellene. De hogy mikor jövünk ki valójában ebből a helyzetből, mert biztos, hogy kijövünk belőle? Remélem, hogy még előbb is, mint Ön mondta”.

Egy nappal korábban Putyin a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a létfontosságú ágazatok és szolgáltatások kivételévek egyhetes fizetett szabadságot rendelt el az országban. Oroszország a külföldön rekedt állampolgárait szállító különgépek kivételével megszakította a légutasforgalmat a külvilággal, írja az MTI.

Melita Vujnovic, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) moszkvai képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a járvány még csak korai szakaszában van, ezért korainak tartja a kötelező karantén bevezetését Moszkvában és Oroszországban. Úgy vélekedett, hogy ez az intézkedés elkerülhető lesz, ha a lakosság önfegyelmet gyakorol.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak azt hangoztatta, hogy Oroszországban nincs koronavírus-járvány, de ettől függetlenül fel kell készülni arra, hogy az események a legrosszabb forgatókönyv szerint alakulnak majd.

Oroszországban csütörtökre egy nap alatt 182-vel, 840-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Közülük 546-ot a fővárosban regisztráltak.

A szövetségi műveleti törzs először ismert el halálos áldozatot: a hivatalos közlés szerint két idős ember halt meg. A gyógyultak száma 38. Az orosz kabinet sajtószolgálata közölte, hogy koronavírus-fertőzés gyanújával apparátusának egyik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/26/oroszorszag_koronavirus_putyin_moszkva_jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Oroszországban 1500, Belgiumban tízerer fölött a fertőzöttek száma

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Oroszországban …