2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Pelosi elutazott Tajvanról, a feszültség, amit okozott, maradt

“Ma a világ a demokrácia és az autokrácia közötti választással néz szembe” – jelentette ki az amerikai házelnök Caj Jing-ven tajvani elnökkel folytatott megbeszélése során. – “Az Egyesült Államok elkötelezettsége sziklaszilárd a demokrácia megőrzése iránt, itt, Tajvanon és bárhol máshol a világban” – szögezte le a demokrata párti politikus.

Peking, amely kínai területként tekint a szigetre és ellenez mindenfajta személyes találkozót a tajvani vezetők és külföldi politikusok között, több katonai gyakorlatot jelentett be a sziget körül, amelyek egy része benyúlik a tajvani vizekre is, és számos kemény hangú nyilatkozatot adott ki a hatfős amerikai delegáció kedd esti tajpeji megérkezését követően.

Tajvan szerdán mozgósította elfogóvadászait, hogy elriasszák a légvédelmi övezetét megsértő kínai repülőgépeket.

A tajpeji vezetés beszámolója szerint ezenkívül aktiválták a légvédelmi rakétarendszereket, hogy nyomon kövessék a kínai köteléket, amely 16 Szu-30-as vadászrepülőből és 11 egyéb sugárhajtású gépből állt.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220803-pelosi-tajvan-del-korea-utazas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sikerült megfékezni a tüzet a kubai üzemanyagraktárban

Daniel Chávez tűzoltóparancsnok elmondta: még napokba telhet eloltani a lángokat, de a továbbterjedésüket már sikerült …