2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Peking azt állítja, hogy nem biztosítottak videókapcsolatot a kínai elnöknek a klímacsúcson

Peking szerint a glasgow-i klímacsúcs szervezői nem biztosították a lehetőséget Hszi Csin-ping kínai elnöknek, hogy beszédét videókapcsolaton keresztül intézze a találkozó résztvevőihez, beszédét végül emiatt küldte el írásos formában – számolt be az MTI.

Vang Ven-pin, a kínai külügyminisztérium szóvivője elmondta: a szervezők nem biztosították Hszi számára a lehetőséget, hogy videókapcsolaton keresztül mondja el beszédét. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta: 

Kína jelentős erőfeszítéseket tett, és „nagyszerű eredményeket” ért el a klímaváltozás elleni küzdelemben. Példaként említette Kína karbonsemlegességre irányuló célkitűzéseit, amelyek alapján 2030-ra tervezik a szén-dioxid-kibocsátás tetőzését, és 2060-ra a karbonsemlegességet.

Hszi Csin-ping korábban meghívást is kapott az eseményre, de Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz hasonlóan nem vesz részt a csúcson.

Hirdetés

A kínai elnök a koronavírus-járvány kezdete óta nem hagyta el hazáját, az azóta rendezett nemzetközi találkozókon jellemzően videókapcsolaton keresztül mondott beszédet.

A kéthetes COP26-klímacsúcs vasárnap 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/03/glasgow-klimacsucs-videokapcsolat-hszi-csin-ping/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Rémisztő erősségű hurrikán tart Mexikó felé

Az előrejelzések szerint a hurrikán, amely jelenleg 3-as kategóriájú, nem jelent veszélyt a szárazföldre. Az Egyesült …