2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási diplomáciai botrány lett Putyin bizalmasának fejtegetéseiből

Hirdetés

Óriási diplomáciai botrány lett Putyin bizalmasának fejtegetéseiből

Óriási diplomáciai balhé keveredett abból, hogy Lengyelország szovjet megtámadásának 80. évfordulóján Oroszország sajátos értelmezéssel élt az ország Molotov-Ribbentropp-paktum alapján, a náci Németországgal együttműködésben történt lerohanásáról. Szergej Ivanov, Vlagyimir Putyin orosz elnök volt kabinetfőnöke, korábbi miniszterelnök-helyettes, az orosz Katonai Történeti Társaság (RVIO) elnöke ugyanis az MTI szerint kedden kijelentette:

Nem megszállásról volt szó, mert a balti országok és Lengyelország lakói a Szovjetunió állampolgárai lettek, az ebből fakadó összes joggal és kötelességgel.

Ivanov lényegében a szovjet idők történelmi dogmáját visszhangozta, mely szerint a Vörös Hadsereg bevonulása előtt Lengyelország 1939 szeptemberében államként ténylegesen megszűnt létezni, politikai és katonai vezetése a német hadsereg támadása miatt “szétszóródott”.

A nyilatkozatra Piotr Müller lengyel kormányszóvivő “rémisztőnek” minősítette és a 30-as-40-es évek “testvéri segítségnyújtásról” szóló szovjet propagandájához hasonlította Ivanov nyilatkozatát. Müller –ahogy az Ungváry Krisztián írásából is kiderül – történelmileg helytálló módon azt állította:

Hirdetés

A második világháború elején két (a német és a szovjet) nagyhatalom szövetségre lépett, és együtt megtámadták Lengyelországot és más államokat, ez történt valójában.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/09/17/lengyelorszag_megszallasa_szovjet_emlekezetpolitika_1939/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …