2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Orbán Viktort Ukrajnába hívták, hogy megnézze a pusztítást

Ukrajna exelnöke, Petro Porosenko Ukrajnába invitálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A volt államfő azt szeretné, hogy a magyar elnök a bucsai tömegmészárlás túlélőivel beszélve gondolja át Oroszországhoz fűzött üzleti kapcsolatait. Valamint úgy véli, Magyarországra nincs jó hatással, hogy üzleti érdekeit az értékek elé helyezi. Kiemelte: Oroszországot „Putyinmentesíteni” kellene, mert az orosz vezető egész Európára veszélyt jelent.

Porosenko az Euronewsnak adott interjújában úgy fogalmazott, az Európai Unió országai értékeken alapulnak, míg Oroszországot a pénz vezeti, ezért a vele való együttműködés mindenkinek mérgező. 

Akik Ukrajna ellen vannak, azokat szeretném meghívni: jöjjenek el velem, Ukrajna ötödik elnökével és én leszek a személyes vezetőjük. Jöjjenek velem Bucsába, Iprinbe, Csernyihivbe. Keressék fel azokat a helyeket, ahol több ezer ukránt öltek meg!…Ez nem pénzkérdés.

– mondta a volt elnök. 

Hirdetés

Zelenszkij: Orbán Viktor nem érti, mi történik Ukrajnában

Az ukrán vezetés szerint a magyar kormány nem tudja, mi történik Ukrajnában, ezért Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször üzent Orbán Viktornak és a magyar döntéshozóknak. Zelenszkij márciusban az Európai Tanács előtt mondott beszédében azt hangsúlyozta, Magyarországnak el kell döntenie, ki mellett áll. 

Az ukrán elnök a második világháborúban meggyilkolt magyar zsidókkal hozta párhuzamba a mariupoli eseményeket és arra kérte Orbán Viktort, hogy látogasson el újra a magyar rakpartra, mert így látni fogja, mit művel most Oroszország az ukrán emberekkel. 

Figyeljen, Viktor, tudja, mi folyik Mariupolban? Kérem, ha teheti, menjen ki a rakpartra. Ezt csinálja ma Oroszország. Ugyanazok a cipők. Mariupolban ugyanazok az emberek. Felnőttek és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/04/haboru-orosz-ukran-konfliktus-orban-viktor-volodimir-zelenszkij-vlagyimir-putyin-magyarorszag-petro-porosenko/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hamburgban már kvótáznák a meleg vizet, korlátoznák a fűtést az energiaválság miatt

Jens Kerstan Hamburg környezetvédelmi szenátora interjút adott a Welt am Sonntagnak, amelyben előrevetítette, nem elképzelhetetlen, …