2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Olaszországban újabb hőhullámot várnak augusztus első hétvégéjén

Az egészségügyi minisztérium egészen hétfőig a legmagasabb szintű, úgynevezett vörös figyelmeztetést adta ki Bolzano, Brescia, Campobasso, Firenze, Frosinone, Latina, Milánó, Palermo, Perugia, Rieti, Róma, Torinó, Trieszt, Velence, Verona és Viterbo városára és térségükre.

Nyár eleje óta a hatodik alkalommal rendelnek el riadót a rendkívüli hőség miatt, mely a tárca felhívása szerint nem csak az idősekre, betegekre és gyermekekre lehet veszélyes, hanem a egészségesek számára is.

A hőség ellenére péntektől hétfőig csúcsforgalmat várnak az autósztrádákon, elsősorban Olaszország keleti határszakaszain, valamint a városokból a tengerre vezető útvonalakon.

A Coldiretti felmérései szerint 22 millió olasz megy szabadságra augusztusban, amely a hagyományos nyári főszezonnak számít. Többségük az augusztus 15-re eső Nagyboldogasszony ünnepe napjaiban vakációzik; Az emberek 53 százaléka legfeljebb egy hét nyaralást engedhet meg magának, 30 százalék pedig legfeljebb két hetet. Az olaszok több mint nyolcvan százaléka belföldi nyaralást választott.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220805-olaszorszag-ujabb-hohullam-augusztus.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kevin Spacey ügyében a producerek már dörzsölik a markukat

Egy Los Angeles-i bíró arra kötelezte Kevin Spacey-t, hogy fizessen összesen 12 milliárd forintnak megfelelő …