2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Nincs kegyelem a vállalati bűncselekményt elkövetőknek

Reszkethetnek a fehérgalléros bűnözők az Amerikai Egyesült Államokban. A washingtoni igazságügyi minisztérium ugyanis bejelentette: szigorúan fellép a vállalati bűncselekményekkel szemben. Lisa Monaco igazságügyi miniszterhelyettes azt mondta: az új megközelítés lehetővé teszi, hogy még inkább „elejét vegyék a bűnözésnek az ország tárgyaló- és igazgatósági termeiben”.

Monaco szerint a cégeknek mostantól teljes listát kell bemutatniuk mindenkiről, aki a jogsértésben érintett.

Hirdetés

Ez lesz a feltétele annak, hogy bármiféle engedményt kapjanak az ügyészségtől. A miniszterhelyettes emlékeztetett arra, hogy a korábbi gyakorlat értelmében elég volt, ha a vállalatok mindössze olyan személyek neveit adták meg, akik vélhetőleg „jelentős mértékben érintettek” voltak, közölte a távirati iroda.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/28/amerikai-egyesult-allamok-fehergalleros-bunozok-ugyeszseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …