2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem találja az ellenszert Németország a borzalmas trendre

Nem találja az ellenszert Németország a borzalmas trendre

Csoportos nemi erőszak ügyében nyomoz az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség két friss esettel kapcsolatban: az első július 5-én pénteken, a második 7-én vasárnap történt Mülheimban. Mindkét esetben egy-egy ötfős fiúbanda erőszakoskodott egy fiatal lánnyal, mindkét esetben bevándorló hátterű fiatalokról van szó, és

mindkétszer volt olyan elkövető, aki ellen nem is nyomozhat a rendőrség, mert nem töltötte be a 14. életévét.

A múlt pénteki eset egy játszótér melletti erdő szélén történt, ahol öt bolgár-török származású fiatal erőszakolt meg egy 18 éves, értelmi fogyatékos lányt, akit kórházba kellett szállítani. Vasárnap pedig egy buszról leszálló 15 éves lánnyal erőszakoskodott a megállóban egy 16 éves libanoni, és négy másik szír fiú – az egyikük tizenegy éves volt.

A Ruhr-vidéki városban történt nemi erőszakok pedig beindították a társadalmi vitát Németországban: legyen-e alacsonyabb a büntethetőségi korhatár, vagy sem? Most a büntethetőség korhatára 14 év: ez azt jelenti, hogy amíg valaki ezt be nem tölti, nem kell bíróság előtt felelnie tetteiért. Míg a közvélemény jó része a korhatár leszállítását akarja, szakértők szerint egy 12 éves gyerek nem kezelhető felnőttként.

Sokszor nem derül ki, ki követte el

Közben a 14 év alattiak szexuális bűnözése már a rendőrség előtt is ismert jelenség: a Spiegel beszámolt a 2018-as rendőrségi statisztikáról, ami alapján közel ötven olyan szexuális támadásos esetet regisztráltak tavaly (az egyszerű zaklatásos esetektől kezdve egészen a halálos kimenetelű erőszakokig), amelynél az elkövetők 14 év alatti gyerekek voltak. 

Tizennégy év felett pedig ugrásszerűen megnő a szexuális támadásos esetek száma:

819 olyan esetről tudtak tavaly a hatóságok, ahol az elkövetők már büntethetőek voltak, de még nem töltötték be a tizennyolcat. A csoportosan elkövetett esetek száma évről évre növekszik – a Focus cikke szerint viszont mégsem lehet tömegjelenségről beszélni. Ugyanis az összes szexuális bűncselekménynek mindössze három százalékát teszik ki a csoportos esetek.

A Focus a szövetségi nyomozóhivatal 2017-es, csoportos nemi erőszakokkal foglalkozó jelentését szemlézte részletesen, eszerint:

  • 2017-ben 380 esetről tudtak a hatóságok, és összesen 469 gyanúsítottal szemben nyomoztak.
  • Az elkövetők 98 százaléka férfi volt, 60 százalékuk pedig 25 év alatti – az áldozatok 89,4 százaléka nő volt.
  • Az esetek 97,5 százalékában az indíték szexuális volt, 98,7 százalékban pedig egyedül volt az áldozat az elkövetőkkel szemben.
  • Az esetek pedig főleg a nagyvárosokban történnek – mint például most a 170 ezer fős Mülheimban.

A rendőrségi statisztikák szerint egyre több ügyben nem német állampolgárok a tettesek: míg 2005-ben az elkövetők 37,4 százaléka, 2017-ben 52,2 százaléka külföldi volt. Az adathoz hozzátartozik, hogy jócskán megnövekedett a külföldiek száma Németországban – az 1990-es 5,6 millióról 2016-ra 9,2 millióra nőtt.

Sok esetben rajtaütésszerűen támadnak áldozataikra az elkövetők – az ilyen esetekben még magasabb, több mint kétharmados a nem németek aránya (67,1 százalék). A legfontosabb statisztika viszont valószínűleg az esetek utóélete, azaz hogy felderítették-e az ügyeket:

2017-ben a csoportos nemi erőszakok 46,8 százaléka nem lett feltárva.

Ennek az lehet az oka, hogy a csoportosan elkövetett esetekben az áldozatokat többnyire ismeretlenek támadják meg: 38 százalékban a tetteseknek nem volt előtte semmilyen kapcsolatuk az áldozattal, és mindössze 17 százalékban voltak az elkövetők az áldozat barátai vagy ismerősei.

Leitatták, megszégyenítették, otthagyták

Az adatok szerint tehát az esetek szűk többségében sikeres a nyomozás – a közvélemény viszont sok esetben nem is tud ezekről, fiatalkorú elkövetők esetén ugyanis a rendőrség (a kiskorúságra hivatkozva) sokszor nem teszi közszemlére az eljárást.  

Ez történt egy májusi ügynél is, amit csak a héten hozott nyilvánosságra a Bild bulvárlap. Két fiú ugyanis egy 14 éves lányt erőszakolt meg egy parkban Hernében, szintén Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. Eredetileg négyen voltak a parkban azon az estén, de a fiatalabbik, 13 éves lány elmenekült a helyszínről, amikor le akarták itatni. Miután elfutott, a fiúk egyből rámozdultak barátnőjére, vodkával és energiaitallal itatták, majd pedig megerőszakolták.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/07/13/nemetorszag_mulheim_csoportos_nemi_eroszak_megeroszakolas_bevandorlas_gyerekkoru_buntethetoseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Észrevette a pisztolymarkolatot, a szélvédőn keresztül lőtte le a térdelő fosztogatót

Észrevette a pisztolymarkolatot, a szélvédőn keresztül lőtte le a térdelő fosztogatót

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Lövéseket …