2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Nem a kevesebb széklet, hanem több fa a megoldás a brazil elnök szerint

A brazil kormány a glasgow-i klímacsúcs alkalmából a korábbiaknál ambiciózusabb klímacélokat, a szén-dioxid-kibocsátás radikálisabb csökkentését és az illegális erdőirtás elleni hatékonyabb küzdelmet jelentette be hétfőn – írja az MTI.

Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az eddig ígért 43 százalék helyett 50 százalékkal akarják csökkenteni 2030-ra, és 2060 helyett 2050-re el akarják érni a karbonsemlegességet. A kibocsátási vállalások referenciaéve 2005.

Hirdetés

A hivatalos bejelentést erről a Glasgow-ban hétfőn elkezdődött klímakonferencián fogják megtenni – közölte Joaquim Leite környezetvédelmi miniszter brazíliavárosi sajtóértekezletén, amelyet élőben közvetítettek a glasgow-i brazil pavilonban. A politikus november 7-én érkezik a skóciai városba, bejelentése szerint az illegális erdőirtást 2030 helyett 2028-ra fel akarják számolni. 

Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro

Fotó: Andressa Anholete / Getty Images Hungary

Hétfőn a glasgow-i pavilonban Jair Bolsonaro brazil elnöknek egy felvett beszédét játszották le, ebben ő azt mondta, Brazília része annak a megoldásnak, amelyet a klímaváltozás jelentette globális kihívásra kell adnia az emberiségnek.

Azok az eredmények, amelyeket 2020-ig elértünk, bizonyítják, hogy többre is képesek vagyunk

 – tette hozzá.

Ez a gondolat annak fényében felettébb érdekes, hogy Jair Bolsonaro ez idáig <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/02/glasgow-i-klimacsucs-cop26-brazilia-jair-bolsonaro-joaquim-leite-klimavaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szétesőben a brit kormány, két miniszter is lemondott

Rishi Sunak a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott lemondólevelében úgy fogalmazott: a közvélemény joggal várja el …