2022. augusztus 14., vasárnapMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Nagyszabású hadgyakorlatba kezdett a kínai hadsereg Tajvan mellett

Több kínai hadseregcsoport közös katonai műveletek sorozatát hajtja végre Tajvan szigete körül. Közös tengeri és légi gyakorlatokat tartanak Tajvan szigetétől északra, délnyugatra és délkeletre lévő tengeri és légtérben – áll a közleményben.

Gu Zhong, a kínai hadsereg magas rangú tisztviselője szerint a gyakorlatok célja a légi fölény megszerzése lesz Tajvan térségében.

A tárca szerint Peking a manőverekkel meg akarja félemlíteni a sziget társadalmát. Hozzátették, hogy Tajvan fegyveres erői magasabb készültséget rendeltek el, de a lakosoknak nincs miért aggódniuk.

A védelmi minisztérium egyben közölte, hogy huszonegy kínai harci repülőgép megsértette Tajvan légvédelmi övezetét.

Hirdetés

Kína saját területének tekinti az önálló kormányzattal rendelkező szigetet, amelyre a pekingi vezetés heves tiltakozása ellenére kedden este megérkezett Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök.

A kínai külügyminisztérium közleményében hangsúlyozta, hogy az amerikai politikus látogatása súlyosan fenyegeti a békét és a stabilitást a Tajvani-szorosban, valamint árt a kínai-amerikai kapcsolatoknak.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220802-tajvan-kinai-hadsereg-gyakorlat.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Terrortámadás történt Jeruzsálemben

Hárman meghaltak és legalább hét ember megsérült, miután ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak Jeruzsálem különböző pontjain. A …