2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Milyen a környezetbarát szex?

„Egyesek számára a környezetbarát szex azt jelenti, hogy olyan síkosítókat, játékokat, ágyneműket és óvszereket választanak, amelyek kevésbé terhelik a bolygót” – idézett a BBC egy nigériai környezetvédelmi/fenntarthatósági kutatót. „Mások számára azt jelenti, hogy a pornó forgatása során csökkentik a munkavállalók és a környezet károsodását. Mindkét példa mérvadó és fontos” – magyarázta Dr. Adenike Akinsemolu.

Évente durván 10 milliárd férfi latex óvszert gyártanak az ENSZ Népesedési Alapjának becslése szerint. Ezek közül a legtöbb a hulladéklerakóban fejezi be földi pályafutását.

Az óvszerek zöme ugyanis szintetikus latexből készül, adalék- és más vegyi anyagok felhasználásával. Ezáltal nem újrahasznosítható.

Hirdetés

Biológiailag lebomló lenne a római idők óta használt, juhbőrből készült óvszer. A birkabél azonban nem akadályozza meg a szexuális úton terjedő fertőzéseket.

Sok síkosító kőolaj alapú, azaz fosszilis tüzelőanyagot tartalmaz. Összetétele a környezetbarátok által kotyvasztott, vízalapú vagy organikus termékek térnyeréséhez vezetett. A házi készítésű lehetőségek egyre népszerűbbek.

Dr. Tessa Commersnek több mint egymillió követője van, akik a szexuális egészségről szóló TikTok-videóit nézik. A legnézettebb – közel nyolcmillió megtekintéssel – egy kukoricakeményítőből és vízből készült házi készítésű síkosító receptje, amit saját honlapján, az Ask Doctor T-n is megosztott.

A vízalapú síkosítók, a bio- és vegán óvszerek jó választásnak bizonyulnak a felhőtlen szórakozáshoz, és a fenntartható szexuális élet felvállalásához

– hangoztatja Dr. Akinsemolu. „Egyrészt kisebb kárt okoznak a környezetben, ugyanakkor remek szórakozást nyújtanak a felhasználóknak.”

Néhány zöld termékkel azonban csínján kell bánni, mert nem használható óvszerrel. A fogamzásgátlással kapcsolatos döntések meghozatala előtt célszerű orvossal vagy családtervezési szakemberrel konzultálni.

A szexuális játékok területén szintén széles körben elterjedt a műanyag használata. Acélból vagy üvegből készült alternatívák is kaphatók, miközben az újratölthető játékok szintén csökkentik a hulladék mennyiségét. Már napenergiával működő szexjátékok is megjelentek a piacon.

A környezetbarát lehetőségek

A szexuális életnek akadnak kevésbé nyilvánvaló elemei, ahol némi változtatással csökkenthető a hulladék mennyisége.

Az etikusan előállított fehérneműk és ruhák vásárlásával, a zuhanyzós szex mellőzésével, kevesebb forró vízzel, lekapcsolt fényekkel és az újrafelhasználható mosdókendők választásával szintén mérsékelhető a bolygónkra gyakorolt környezeti csapás.

A legtöbb megvásárolt termék esetében a göngyöleg a kukában végzi. Lauren Singer, egy New York-i vállalkozó és influenszer szerint ezen a legtöbb vállalat változtathatna.

Az óvszerek, a síkosítók és a napi fogamzásgátló tabletták csomagolása a szemétbe kerül. A spirálok (méhen belüli védőeszközök) és az implantátumok hosszabb távú fogamzásgátló lehetőségek. Kevesebb hulladékkal, de kockázattal járnak.

Singer szinte teljesen hulladékmentesen él, és 2012 óta mindent, amit nem tudott újrahasznosítani, egy befőttesüvegben gyűjti.

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Singer (@trashisfortossers)

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/30/kornyezetvarat-szex-es-klimavaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megdöbbentő fordulat: egy harmadik ország is belépett a háborúba

A július 3-ai belarusz függetlenség napja alkalmából felszólaló elnök azt mondta: az oroszok és a …