2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Megint hatalmas gyárkörzetbe menekültek az ellenálló ukránok

A CNN jelentése szerint körülbelül 800 ember tartózkodik a szeverodonyecki Azot vegyi gyár alatti járatokban, amelyet nemrég vettek blokád alá az oroszok  mondta Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye állami közigazgatásának vezetője. A Guardian korábban egy felvételt is közölt arról, hogy barna gázcsóvák szállnak fel, miután felrobbant egy vegyszereket tartalmazó tartály az üzemben. A gyár Ukrajna egyik legnagyobb vegyipari üzeme, mintegy hétezer embert foglalkoztatott békeidőben. 

Az üzem alatti, szovjet időkben épült óvóhelyeken olyan helyiek kerestek menedéket, akiket kértek, hogy hagyják el a várost, de ők ezt visszautasították – közölte Hajdaj. Gyerekek is vannak közöttük, bár nem sokan – tette hozzá.

Helyi források szerint folyamatos támadások érik az üzemet, az oroszok elsősorban az irodai épületeket és raktárat vették tűz alá, ez utóbbi helyen metanolt tároltak. 

About 800 people are hiding under the chemical plant “Azot” in Sievierodonetsk (Luhansk region) in shelters, the head of Luhansk RMA, Serhiy Haidai, informed.

Hirdetés

The plant is shelled by the Russian military.#Ukraine️ #Severodonetsk #RussianWarCrimes #Luhansk #StopRussia pic.twitter.com/ONhFxiceEh

— Frosyaaaaaaa (@kiosse1809) June 2, 2022

A hét elején már orosz légicsapás érte az Azot gyárban tárolt salétromsavtartályt is. 

Bár a gyár magántulajdonban van, a tulajdonosok szerint csak kevés vegyszer maradt az üzemben. Hajdaj hozzátette, hogy a gyár katonai szempontból nem bír olyan jelentőséggel, mint az Azovsztal acélüzem.

Az <a href="https://www.aljazeera.com/news/2022/6/1/ukraine-defeat-in-severodonetsk-looming-as-troops-await-us-arms" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/10/ujabb-fontos-vedobastyaja-eshet-el-ukrajnanak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Két rendőrt meglőttek a philadelphiai függetlenség napi ünnepségen

A chicagói függetlenség napi lövöldözés után újabb sérülésekről adtak hírt, ezúttal a philadelphiai fesztiválról. Egy 36 …