2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Majdnem összeütközött két pakisztáni utasszállító Irán felett

A beszámoló szerint az eset vasárnap történt, amikor a pakisztáni légitársaság Pesavarba tartó egyik gépe az iráni légtérben engedélyt kapott, hogy alacsonyabban repüljön. A gép a süllyedés közben majdnem összeütközött egy másik pakisztáni, Dubajba tartó utasszállítóval, amely alatta repült.A két repülőgép mindössze 300 méterrel haladt el egymás felett. A pakisztáni légitársaság szerint az iráni repülésirányítók hibája okozta az incidenst, ezért az ügy kivizsgálását kérték az illetékes iráni hatóságtól.

Az iráni vizsgálat folyamatban van, a két gép összes repülési adatát és a pilóták beszámolóit is bekérték. A pakisztáni légitársaság képviselője közölte: a baleset elkerülése annak volt köszönhető, hogy mindkét repülőgép fel volt szerelve azzal a jeladóval, amely időben figyelmezteti a pilótákat arra, ha túl közel kerül egymáshoz két jármű.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220727-majdnem-osszeutkozott-ket-pakisztani-utasszallito-repulogep-iran-felett.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kevin Spacey ügyében a producerek már dörzsölik a markukat

Egy Los Angeles-i bíró arra kötelezte Kevin Spacey-t, hogy fizessen összesen 12 milliárd forintnak megfelelő …