2020. március 31., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.03.31. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lezárt határokkal ünnepli Schengen a 25. születésnapját

Lezárt határokkal ünnepli Schengen a 25. születésnapját

25 éve lépett életbe az európai határokat lebontó Schengeni Egyezmény, ám az évfordulónak ironikus színezet ad, hogy gyakorlatilag az összes európai határon visszaállították a határellenőrzést a koronavírus terjedése miatt.

Az Európai Bizottság nyilvántartása szerint az EU 22 schengeni tagállam közül mindössze nyolc nem vezetett be korlátozásokat: Szlovákia, Szlovénia, Görögország, Lettország, Málta, Hollandia, Luxemburg és Olaszország. Ám ez pusztán formalitás, mivel Máltának egyáltalán, Görögországnak meg schengeni országgal nincs szárazföldi határa, a többiek szomszédai pedig mind lezárták a határokat, a repülőjáratok nagy részét pedig törölték.

Az évforduló alkalmából az ideiglenes határellenőrzések eltörlésére szólított fel Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter csütörtökön.

Most fontosabb a szolidaritás, mint valaha. A schengeni együttműködés segítségével leszünk csak képesek arra, hogy szembenézzünk a járvány hihetetlenül nehéz kihívásaival

– írta közleményében. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is “nonszensznek” nevezte a határellenőrzéseket az Európai Parlamentben mondott beszédében csütörtökön. “A válságot nem lehet korlátozásokkal megoldani” – tette hozzá, és hangsúlyozta, hogy csak az áruk és szolgáltatások szabad áramlásával lehet elkerülni, hogy a élelmiszer- és gyógyszerhiány alakuljon ki Európában.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/03/26/schengen_25_evfordulo_lezart_hatarok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Erdogan héthavi fizetését ajánlotta fel a szegényeknek

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Recep …