2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Lemondott a cseh oktatási miniszter

Petr Gazdík a Twitteren jelentette be vasárnap délelőtt a lemondását, amelyet azzal indokolt, hogy kapcsolatban volt a prágai közlekedési vállalatot érintő csalási botrányban érintett Michal Redl vállalkozóval és lobbistával.

Személyesen nem érzi magát bűnösnek, de nem szeretné kényelmetlen helyzetbe hozni a kormányt Csehország európai uniós elnöksége előtt. Ez lesz az első személyi változás Petr Fiala miniszterelnök tavaly decemberben felállt kormányában – írja az MTI.

„Minden hozzáférhető információ szerint Petr Gazdík ellen nem emeltek vádat, és vizsgálat sem folyik ellene. Olyan becsületes megoldásról van szó, amit a magas politikában az utóbbi években nem ismertünk” – szintén Twitteren reagált minisztere lépésére Petr Fiala. 

Petr Gazdík

Hirdetés

Petr Gazdík

Fotó: Michal Cizek / AFP

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/19/cseh-oktatasi-miniszter-michal-redl-lemondas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Két rendőrt meglőttek a philadelphiai függetlenség napi ünnepségen

A chicagói függetlenség napi lövöldözés után újabb sérülésekről adtak hírt, ezúttal a philadelphiai fesztiválról. Egy 36 …