2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Leghamarabb tavasszal szállíthat gázt az Északi Áramlat−2

Október óta már képes lenne gázt szállítani az Északi Áramlat−2 gázvezeték, amely Oroszország és Németország között, a Balti-tengeren keresztül szállítana. Az engedélyezés elhúzódása miatt azonban akár tavaszig is várni kell, hogy meginduljon a gázszállítás, pedig a gyors engedélyeztetés enyhítené az Európai Uniót (EU) sújtó energiakrízist. A Menedzsment Fórum szerint azonban az ügy az EU és Oroszország közötti politikai játszma része lett.

A vezetéket üzemeltető Nord Stream 2 AG még júniusban nyújtotta be a független üzemeltetői minősítés iránti kérelmét a német szakhatósághoz. A jelentések szerint egy olyan modellt választott, amelyben a vezeték az orosz Gazprom céghálójában maradna.

A német hatóságoknak januárig van idejük döntést hozni. Nyilatkozataik szerint az eljárás nem politikai alapú, sokkal inkább szakmai.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/03/nemetorszag-eszaki-aramlat-2-oroszorszag-gazprom-gazszallitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szétesőben a brit kormány, két miniszter is lemondott

Rishi Sunak a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott lemondólevelében úgy fogalmazott: a közvélemény joggal várja el …