2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Legalább 20 NATO katona megfertőződött

Legalább 20 NATO katona megfertőződött

A NATO Litvániában állomásozó zászlóaljának 20 katonájánál koronavírus-fertőzést mutattak ki – közölte csütörtökön Evert-Jan Daniels százados, az alegység szóvivőjének bejelentése alapján az MTI.

A Jonava területi helyőrségben, ahol a NATO-zászlóalj található, vasárnap jegyezték fel az első koronavírusos fertőzést egy holland katonánál, egyúttal egy ott szolgáló civil esetében is bebizonyosodott, hogy fertőzött. Keddre a koronavírust nyolc katonánál, köztük négy hollandnál mutatták ki. Utóbbiakat a parancsnokság döntése értelmében Hollandiába szállították gyógykezelésre. Daniels elmondása szerint a gyakorlatozás csakis a többi alegységtől elkülönítve zajlik.

Litvániában a járvány megjelenése óta legalább 290 fertőzöttet jelentettek, négy ember belehalt a betegségbe. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint az eddig regisztrált fertőzöttek között kizárólag olyanok vannak, akik külföldről érkeztek. Lettországban 244 diagnosztizált fertőzött van, eddig még senki nem vesztette életét a betegségben. Észtországban 538 eset van, és egy ember már meghalt.

Egy hete Jens Stoltenberg NATO-főtitkárazt mondta, az új típusú koronavírus okozta járvány ellenére az észak-atlanti szövetség működése […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/26/koronavirus_nato_litvania_katonak_fertozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Vuhan kezd újraéledni, hétfőtől kinyitnak a bevásárlóközpontok is

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Enyhítettek …