2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Küldetés közben meghalt két iráni űrrepülési szakember

Ali Kamani, a Forradalmi Gárda űrrepülési dandárjának tagja “mártírként halt meg (a közép-iráni Markaszi tartománybeli) Homein városban küldetés teljesítése közben” – írta a Fars hírügynökség a Forradalmi Gárda közleményét idézve. Ali Kamani “bevetés közben” vesztette életét, és a halálhírének közzététele után egy órával az is kiderült, hogy egy rakétafejlesztéssel foglalkozó kutató is meghalt.

A kutató, Mohamed Abdúsz, pilóta nélküli légi járművek (UAV), ballisztikus rakéták és műholdak fejlesztésével foglalkozott. A 33 éves férfi a Teherántól keletre fekvő Szemnánban vesztette életét vasárnap “küldetés közben” – írta a Fars.

A Forradalmi Gárda akkor a “cionistákat” vádolta a gyilkossággal és bosszút esküdött.

A Forradalmi Gárda szerepel a Washington által terrorszervezetnek nyilvánított szervezetek listáján.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220613-kuldetes-kozben-meghalt-ket-irani-urrepulesi-szakember.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hamburgban már kvótáznák a meleg vizet, korlátoznák a fűtést az energiaválság miatt

Jens Kerstan Hamburg környezetvédelmi szenátora interjút adott a Welt am Sonntagnak, amelyben előrevetítette, nem elképzelhetetlen, …