2019. december 10., keddMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Közel két és fél millió hektár égett le Bolíviában az Amazonas mentén

Hirdetés

Közel két és fél millió hektár égett le Bolíviában az Amazonas mentén

Legkevesebb 2,4 millió hektárnyi erdő és legelő veszett oda a Bolívia keleti részét sújtó Amazonas-menti erdőtüzekben  az elmúlt hónapban, közölte Santa Cruz megye környezetügyi minisztere. Augusztus végén ez a szám hétszázezer hektár volt.

A tüzekben csaknem 40 millió fa és több mint ezer gerinces faj pusztult el. A leégett területek egy része, mintegy 1,15 millió hektár, védett természeti övezet volt.

Bolíviában Santa Cruz térségét érintik a legsúlyosabban az erdőtüzek az idei száraz évszakban, míg a szomszédos Brazíliában az amazonasi esőerdőket pusztítják a lángok.

A Solón Alapítvány nevű bolíviai természetvédő szervezet szerint a lassan mozgó hüllők, köztük a kígyók és a teknősök nagy számban pusztultak el, valamint csaknem 1,14 milliárd dollár értékű növényzet égett el, ami meghaladja a tavalyi szójaexport értékét.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/09/16/bolivia_erdotuz_ket_es_fel_millio_hektar_amazonas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …