2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Kőkemény trollkodást hozhat Trump ellen-Facebookja

A Trump Media a Nasdaqon jegyzett Digital World Acquisition Grouppal egyesülve tőzsdén jegyzett céggé fog átalakulni abban a zűrzavaros időszakban, amikor a Trump Organization több ága ellen büntetőeljárást indítottak – jelentette az amerikai ABC News. A westchesteri ügyészség a volt elnök helyi golfpályájának kétes pénzügyeit vizsgálja (amit Trump boszorkányüldözésnek nevez); júliusban a manhattani ügyészség adócsalással vádolta meg a Trump Organizationt és pénzügyi vezetőjét, Allen Weisselberget; Letitia James New York-i főügyész pedig párhuzamos vizsgálatot folytat Trump üzleti ügyleteivel kapcsolatban.

A jövő év elején tetemes banki törlesztései is esedékessé válnak.

Tavaly óta Trump cége a becslések szerint 340 millió dollárral tartozik a frankfurti székhelyű Deutsche Banknak – az amerikai kormányzati etikai hivatalhoz 2020 júliusában benyújtott beadványok szerint.

Hirdetés

A Trump Organization közben állítólag „előrehaladott tárgyalásokat” folytat a washingtoni Trump International Hotel eladásáról, amely a nemrégiben nyilvánosságra hozott szövetségi dokumentumok szerint 71 millió dolláros veszteséget könyvelt el, amíg Trump hivatalban volt.

A Digital World Acquisition Group egy speciális akvizíciós társaság, amelyet általában egy nagy összegű készpénzzel rendelkező, befektetési lehetőséget kereső befektetői csoport alapít. Ezek lényegében olyan fedőcégek, amelyeket azért hoznak létre, hogy megkönnyítsék a tőzsdét, például a Nasdaqot megcélzó vállalatokkal való egyesülést. Ha a fúzió létrejön, Trump cége hozzáférhet a Digital World Acquisition által felvett közel háromszázmillió dollárnyi készpénzhez. Október vége felé a Digital World Acquisition részvényei több mint 180 százalékot ugrottak a Nasdaq kereskedésében, mielőtt forgalmazásukat volatilitás miatt leállították. Azt megelőzően a részvények értéke több mint 350 százalékkal emelkedett, miután bejelentették a Trump Mediával történő egyesülést.

Trumpot kitiltották a fontos médiaplatformokról

Trump számára nem idegen, hogy nevét az üzleti életben is kamatoztassa. Szerepelt a The Apprentice című sikeres sorozatban, és feltűnt több, mára már megszűnt vállalkozásban, például a Trump Universityben, a Trump Steaksben és a Trump Vodkában.

„Ő egy marketinges, aki mindig keresi a pénzszerzés lehetőségeit – mondta David Richard. – Pénzzé teheti a követőit is, és szerintem pontosan ezt teszi” – tette hozzá a közösségi média szakértője, az Emerson College professzora.

Trumpot a január 6-i, az amerikai

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/31/mashonnan-kitiltottak-sajat-platformot-indit-trump/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …