2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Kína felszámolná a járványt a téli olimpiáig

Az ott élők csak vészhelyzetben hagyhatják el otthonaikat. Az intézkedés célja a fertőzés kordában tartása, holott csak néhány tucatnyi fertőzöttet azonosítottak.

Peking – emlékeztetőül – szigorú határellenőrzéseket vezetett be, miután 2019 végén először észlelték a koronavírust Kínában. Ezzel lassították a megbetegedés terjedését, ugyanakkor lehetővé tették a gazdaság fellendülését.

Miközben a világ fennmaradt része nyit, és keresi a vírussal való együttélés módját, Kína továbbra zéró toleranciát tanúsít a Covid-19 iránt, ezért a hatóságok már néhány eset után is szigorú helyi zárlatokat rendelnek el.

Hirdetés

A mostaniakra azért került sor, mert az országban 29 új fertőzöttet azonosítottak, köztük hatot Lancsouban, az ország északnyugati részén fekvő Kanszu tartomány fővárosában.

Az új hullámot a vírus rendkívül fertőző delta-változata okozza, amely az eltelt tíz napban 198 embert fertőzött meg, harminckilencet közülük Lancsouban.

A városban élőknek otthon kell maradniuk – tudatták a hatóságok közleményükben. A lakosok közlekedését szigorúan ellenőrzik: legfeljebb létszükségleti dolgokat vásárolhatnak vagy orvosi kezelésre járhatnak.

#UPDATE China locks down a city of four million in a bid to stamp out a local Covid spike, with residents told not to leave home except in emergencies.

The restrictions came as China reported 29 new domestic infections – including six cases in Lanzhou pic.twitter.com/jRCrFpc1jj

— AFP News Agency (@AFP) October 26, 2021

Lancsouban már korábban leállították a tömegközlekedést és taxiszolgáltatást. Több mint hetven vasúti járatot függesztettek fel, köztük a kulcsfontosságú útvonalakon Pekingbe és Hszianba tartó vonatokat.

Ezzel egyidejűleg közbiztonsági okokból törölték a Southern Airlines légitársaság összes járatát a pekingi Daxing repülőtérről Lancsouba. Egyelőre nem tudni, mikor indulnak újra a gépek.

Egészségügyi illetékesek közben arra figyelmeztettek, hogy további fertőzésekre lehet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/01/nehany-fertozott-utan-korlatozasok-kinaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …