2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Kína és Oroszország közeledne Észak-Koreához

Kína és Oroszország el akarja érni az ENSZ Biztonsági Tanácsában bizonyos észak-koreai áruk exportjának tilalmára vonatkozó szankciók feloldását „a polgári lakosság megélhetésének jobbítása” érdekében – számolt be róla az MTI.

Az ENSZ BT 2006 óta tart fenn büntetőintézkedéseket Észak-Koreával szemben nukleáris és ballisztikusrakéta-programjai miatt. Kína és Oroszország már 2019-ben kidolgozott egy határozattervezetet, amely feloldaná a tengerhalászati és textiláruk, valamint szobrok exportjára vonatkozó tilalmat. Ezt akarják most átdolgozva újra benyújtani, de hozzávennék, hogy ne legyen felső korlátja a finomított petróleum észak-koreai importjának, hogy észak-koreai munkások dolgozhassanak külföldön, és hogy ne sújtsa szankció a két Korea közötti vasúti és közúti együttműködést.

Több meg nem nevezett ENSZ-diplomata azonban azt mondta a Reuters hírügynökség szerint, hogy a határozattervezetnek csekély a támogatottsága a 15 országból álló BT-ben. A megszavazásához legalább kilenc támogató szavazat kell, és az Oroszországon, Kínán felüli három állandó tag – az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország – nem vétózhatja meg.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/02/kina-oroszorszag-eszak-korea-ensz-biztonsagi-tanacs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sokan meghaltak egy terrortámadásban Maliban

A támadás – amely a katonaság szerint az Nagy-Szaharai Iszlám Állam (ISGS) nevű iszlamista terrorszervezethez …