2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Karanténban a malajziai király, Japánban soha nem volt ennyi új fertőzött

Karanténban a malajziai király, Japánban soha nem volt ennyi új fertőzött

Ázsia-szerte emelkedett a koronavírus új fertőzöttjeinek száma csütörtökön, miközben a malajziai király és királyné önkéntes karanténba vonult, mert a palota személyzetének hét tagjánál kimutatták a kórokozót – írja az MTI. Körkép a távol-keleti országok járványhelyzetéről.

Dél-Korea

Dél-Koreában tovább nőtt a fertőzöttek száma: szerdán 104 embernél mutatták ki a koronavírust – közölték a helyi egészségügyi hatóságok csütörtökön. Az országban jelenleg 9241 a fertőzöttek száma, míg a halottaké 131.

A hatóságok szerint egyre nő a fertőzés behurcolásának kockázata: a 104 fertőzött több mint fele, 57 ember külföldről érkezett. Az elmúlt napokban több dél-koreai tért haza azokból az országokból, ahol gyorsan terjed a vírus. Péntektől szigorúbb intézkedésekkel szembesülnek a külföldről hazatérők, akik – ha repülővel érkeznek – csak úgy léphetnek be Dél-Koreába, ha letöltenek egy önellenőrző mobilalkalmazást, amelyen keresztül rendszeresen jelentik egészségügyi állapotukat. Emellett a karantén szabályait be nem tartó külföldieket azonnal kitoloncolják – mondták el tisztségviselők.

Japán

Japánban koronavírus-munkacsoportot hoznak létre, de egyelőre nem tervezik a szükségállapot kihirdetését – közölte a tokiói kormány csütörtökön. Az országban szerdán regisztrálták eddig a legtöbb új fertőzöttet, 98 főt. Tokióban immár második napja haladta meg a negyvenet az új esetek száma, a japán főváros több mint 250 fertőzöttel a járvány helyi gócpontja. Japánban 1307 fertőzött és 45 halott van a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.

Thaiföld

Thaiföldön 111 új esettel 1045-re emelkedett a fertőzöttek száma csütörtökön, miközben életbe lépett a szükségállapot. Az országban négyen vesztették életüket az új koronavírusban. A hatóságok ellenőrző pontokat hoztak létre a nagyobb utak mentén, nem az országban lakó külföldieket engedik be Thaiföldbe.

Szingapúr

<a href="//index.hu/techtud/2020/03/18/koronavirus_szingapur_hongkong_tajvan_valsagkezeles_teszteles_eltavolitas_korlatozasok/" id="hyperlink_d7c94bbf4d529d72c252d912fffdee32" target="_self" title="Egyszer megszívták egy járvánnyal, a mostaninak már nem hagyják" data-recommendation="bekezdes_utan" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/26/koronavirus_azsia_orszagok_fertozottek_korkep/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ezrek szeretnének hazatérni Szlovákiába, a tömeg fele még külföldön van

A Szlovák Köztársaság Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma 5 459 hazaszállítási kérelmet tart számon, melyet …