2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Kabuli kórházba törtek be az Iszlám Állam fegyveresei, legkevesebb 19 embert lemészároltak

Két robbanás és lövöldözés történt egy kabuli katonai kórháznál kedden – jelentette a Tolo News afgán hírtelevízió nyomán az MTI.

A híradás szerint az augusztusban hatalomra került tálib fegyveresek keveredtek tűzharcba terroristákkal. A Bahtar hivatalos hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet több fegyverese hatolt be a kórházba, és összetűzött a biztonsági erőkkel.

Egy olasz segélyszervezet arról tájékoztatott a Twitteren, hogy az incidens helyszínéről kilenc sebesültet szállítottak az általa működtetett kabuli kórházba. Közben azonban az al-Dzsazíra pánarab hírügynökség belügyi forrásokból úgy értesült, hogy a két robbanásban és az azt követő lövöldözésben

legalább 19 ember meghalt és 43-an megsebesültek.

Hirdetés

Az AFP francia hírügynökség a 19 halott mellett már 50 sebesültről tud.

#BREAKING 19 dead, 50 wounded in Kabul hospital attack: official pic.twitter.com/yXqO5GvoXd

— AFP News Agency (@AFP) November 2, 2021

Bilal Karim, a tálib kormány tájékoztatási és kulturális miniszterének helyettese azt mondta a Tolo Newsnak, hogy az első robbanás a kórház bejáratánál, a második szemtanúk elmondása szerint tíz perccel később, annak környékén történt. Karim szerint a támadók szemlátomást civileket vettek célba. Karim szerint a támadók szemlátomást civileket vettek célba. A helyi lakosok által megosztott fotókon füst gomolyog a városnegyed felett.

GettyImages-1236291885

Fotó: Bilal Guler / Anadolu Agency / Getty Images

A szóban forgó, négyszáz ágyas katonai kórház, amely az ország első köztársasági elnöke, Szardar Mohammed Daud Hán nevét viseli, abban kabuli városnegyedben van, ahol korábban diplomáciai képviseletek is voltak. Az intézményt a védelmi minisztérium működteti.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/02/afganisztan-kabul-korhaz-robbanas-lovoldozes-iszlam-allam-talibok-serultek-halalos-aldozat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sokan meghaltak egy terrortámadásban Maliban

A támadás – amely a katonaság szerint az Nagy-Szaharai Iszlám Állam (ISGS) nevű iszlamista terrorszervezethez …