2020. május 30., szombatMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ittas volt a kapitány, a kikötő hídjába hajtott a teherhajó

Ittas volt a kapitány, a kikötő hídjába hajtott a teherhajó

A felvételen látható, ahogy a hajó elülső felépítménye a hídnak csapódik, majd eldől, miközben az autósok pánikszerűen lefékeznek a nem mindennapi látvány hatására. A videón úgy látszik, a híd egyes elemei is a hajóra zuhannak, amely hátramenetbe kapcsolva próbált elhajózni.

A Yonhap beszámolója szerint az incidensnek nem voltak sérültjei.

A kétszintes híd alsó része megrongálódott, ezért elővigyázatossági okokból azt lezárták.

A a dél-koreai parti őrség szerint a mintegy hatezer tonnás Seagrand nevű hajó kapitánya erősen ittas állapotban volt. A hatóság 0,86 ezrelékes véralkohol szintet állapított meg nála, a dél-koreai jog szerint ugyanakkor a 0,3 ezrelékes szint felett már ittas vezetésnek számít a hajóvezetés. Azt egyelőre nem tudni, hogy a baleset idején a kapitány a kormányrúdnál állt-e. Az sem világos, hogy a hajó miért tartott a híd felé, mivel az ellenkező irányba kellett volna haladnia.

A hatóságok szerint a teherhajó egy lehorgonyzott kirándulóhajónak is nekiütközött a kikötőben negyven perccel azelőtt, hogy a hídnak hajtott volna.

A Seagrand szerdán érkezett Puszanba, a világ 5. legforgalmasabb árukikötőjébe, ahol 1495 tonna vascsövet rakodott ki. A hajó 1415 tonna acéltekerccsel indult volna tovább Vlagyivosztokba csütörtökön.

A 7,4 kilométer hosszú Gvangan-híd Dél-Korea második legnagyobb városának egyik látványossága, az éjszakai kivilágítása miatt turisták körében is népszerűségnek örvend.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20190228_Ittas_kapitany_kikoto_hid_teherhajo_Puszan#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

50 tonna kokaint, 40 hajót, 4 repülőt foglaltak le

50 tonna kokaint, 40 hajót, 4 repülőt foglaltak le

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Több …