2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Hatezer embert kellett evakuálni a Kaliforniában tomboló erdőtüzek miatt

A Kalifornia középső részén kitört erdőtűz egyre nagyobb méreteket ölt, jelenleg körülbelül 6000 hektárnyi terület vált a lángok martalékává – közölte a helyi katasztrófavédelem.

A tűzoltók munkáját a szokatlanul magas hőség is nehezíti, hatezer embert evakuálni kellett, több száz lakóház és ipari épület van veszélyben – írja a BBC.

A Yosemite Nemzeti Parkban, ami az erdőtüzek helyszínétől északkeletre fekszik, találhatóak a világ legnagyobb és legöregebb mamutfenyői. A mamutfenyőket a hónap elején egy másik tűzvész fenyegette, de a tűzoltóknak akkor sikerült megmenteniük őket.

Most a hatóságok újra óvintézkedéseket tettek, hogy megvédjék a mamutfenyőket a fenyegető tűztől, megkezdték a tüzet tápláló aljnövényzet eltávolítását a fák közelében.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220725-erdotuz-kalifornia-usa-tuzoltok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kevin Spacey ügyében a producerek már dörzsölik a markukat

Egy Los Angeles-i bíró arra kötelezte Kevin Spacey-t, hogy fizessen összesen 12 milliárd forintnak megfelelő …