2022. augusztus 17., szerdaMa Jácint napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.08.17. Jácint Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft

Hannoverben elzárták a meleg vizet, mert nincs elég gáz

Az energiatakarákosság érdekében a köztereken lévő szökőkutakat is kikapcsolják, a nagyobb épületeken – mint például a városháza vagy a múzeumok – pedig nem lesz éjszakai kivilágítás.

A BBC cikke szerint Hannover az első nagyváros, amely elzárta a meleg vizet, miután Oroszország drámai módon csökkentette Németország gázellátását, emellett a lakosság átfogó gázcsökkentési intézkedésekre és az energiaszámlákra kivetett többletköltségekre számíthat.

Augsburgban például már bevezették saját intézkedéseiket, kezdve a szökőkutak kikapcsolásával.
Csütörtökön Németország megerősítette, hogy az ügyfelekre tervezett gázpótdíj jóval magasabb lehet a korábban vártnál annak érdekében, hogy az energiavállalatok ne menjenek csődbe a következő hónapokban.

Még nem tudjuk megmondani, mennyibe kerülhet a gáz novemberben, de a keserű hír az, hogy háztartásonként legalább néhány száz euró lesz – mondta Robert Habeck gazdasági miniszter.

Hirdetés

Németország régóta az orosz gázra támaszkodik energiaszükségletének fedezésére, de nemrégiben azzal vádolta Oroszországot, hogy korlátozza az áramlást az ukrajnai háború miatti EU-s szankciók megtorlásaként – amit Oroszország tagad. Az orosz gázszállítás jelenleg az ország szükségleteinek mintegy negyedét teszi ki, a háború előtt ez több mint a fele volt.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220729-hannover-mar-elzarta-a-meleg-vizet-a-gazvalsag-miatt.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Három hegymászó meghalt miután lezuhantak egy ecuadori vulkánról

A helyi mentőszolgálat közleménye szerint egy 47 éves nő és két 45 és 50 év …